Unde gasesc nauta Cauta la rafturile de bacanie (langa fasole, linte, orez, etc) sau in magazinele tip plafar. Pregatirea incepe de cu seara cand se spala bine boabele de naut si se lasa la inmuiat.
A doua zi le fierbem nautul (verificam boabele: daca se indeparteaza coaja cu usurinta, sunt fierte). Avem grija sa pastram o cana din apa in care a firt. Luam bob cu bob si scoatem cojile, cel mult o ora ar dura, insa daca veti chema si un ajutor veti termina mai repede.Puteti sa apelati la conservele de naut fiert, insa va recomand metoda de mai sus.
Intr-un blender sau robot de bucatarie se pun boabele de naut, un catel de usturoi curatat, cinci linguri pasta de susan si mixam foarte bine. Vom adauga treptat si cantitati din apa pe care pastrat-o de la fierberea nautului (depinde de cat de cremos dorim sa fie), precum si cele linguri de ulei de masline. Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.
Intr-o tigaie antiaderenta coacem o mana de muguri de pin si cateva seminte de susan. Pregatim si o salata de patrunjel.Servim humusul alaturi de salata, presarat cu semintele coapte si eventual cu lipii. Va doresc pofta buna si week-end insorit tuturor !!!
Comentarii:
Foarte sanatos si gustos !
Cine vrea si putina aroma, se adauga si chimion (cumin)
Suuper!!!!