Inainte de a incepe sa-l preparam, nautul trebuie spalat si lasat de seara pana dimineata, sau de dimineata pana seara .Intr-un vas mare, cu multa apa. Si nu subestimati bobitele acelea de naut, par putine si nu ocupa mult loc la inceput, dar vor inghiti cateva cani de apa si isi vor dubla sau chiar tripla dimensiunea.
Dupa ce nautul s-a umflat, e timpul sa il fierbem cam o ora, pana cand bobitele ies usor din coaja. Scurgem nautul, pastram o cana din apa in care a fiert si il lasam sa se raceasca. Acum vine partea dureroasa, curatatul de aceasta coaja, operatiune care va dura cel putin o ora, depinde cat de multe maini lucreaza.
Nautul curatat il punem intr-un robot de bucatariesau tocatorsi il maruntim impreuna cu usturoiul. Incorporam si pasta de susan, uleiul de masline si cate putin din apa in care a fiert nautul, pana obtinem o pasta mai mult sau mai putin cremoasa, dupa preferinte.
Potrivim de sare, piper si boia, asezam pe farfurie si ornam cu boia si optional seminte de susan.Servim pe lipii prajite putin in tigaia de teflon, cu salata de rosii cu mult patrunjel, iar capitolul calorii avem cam 210 la 100 de grame de humus.
Comentarii:
Foarte bun !
Suna foarte bine,am sa-o incerc
Fffffff,buna
O reţetă excelentă nu numai în zilele de post. Poftă bună!
M
Foarte buna reteta
Delicios
Cred ca e ok
Fooooarte bun