Ciorba Dorohoiana

Ciorba de vara cu afumatura! :)
Ingrediente
6
Preparare
Preparare40 min
Gătire2 ore
- Se pun la fiert in apa ciolanul afumat care sa aiba mai multa carne pe el cu cepele decojite, eventual taiate in doua/ patru, 2 morcovi, radacinoasele, usturoiul curatat. Se fierb la foc potrivit aprox. 1 ora.
- Se scoate ciolanul se desozeaza si carnea se taie tip ''fideluta''.
- Se scot legumele din zeama si se adauga carnea taiata fideluta si se continua fierberea la foc mediu/mic. Se taie ardeiul gras rosu tip cubulete si se adauga in ciorba.
- Intr-un vas separat calim 1-2 morcovi dati prin razatoare pentru a obtine culoarea galbena, apoi adaugam putina apa si mai firbem putin apoi tot continutul il trecem printr-o strecuratoare in zeama obtinuta prin firberea legumelor si a ciolanului.
- La primul clocot se toarna smantana batuta bine in care se poate adauga un gabenus de ou. Se bate iar, apoi se toarna in ciorba mestecand continuu pt o omogenizare corespunzatoare.
Se adauga otetul, sare, piper dupa gust. - Se mai da un clocot apoi se stinge focul. Se adauga mararul tocat marunt.
- Ciorba se serveste cu mujdei de usturoi, se poate adauga otet, sare, piper, smantana dupa gust.
Augustin Ciubotariu, autorul retetei, Va doreste pofta buna si Va asteapta recomandarile pe adresa: augustin.ciubotariu@yahoo.co.uk
Întrebări
Va multumesc tuturor pentru comentarii. Va promit sa continui publicarea de noi retete. Augustin MasterChef :)
Ok ok ok ;)
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
I
iulian
Foarte buna excelenta
am gătit această rețetă
anonymous
Pentru cei care nu vor sa foloseasca prajeala pentru a da culoare ciorbei (aviz celor cu probleme la fiere), solutia este putin curcumin pus in ciorba. de asemenea, legumele care au fiert cu ciolanul, pot fi blenduite si puse din nou in ciorba. va fi delicioasa...
anonymous
Gustoasă şi săţioasă
anonymous
Tare buna trebuie sa fie ...

dumitru_a2014
Mananci pana lesini!
anonymous
Interesant.....cred ca este foarte gustoasa
anonymous
EXCELENTA!
anonymous
Cum este ,,,mestecand ''' sau ,,,amestecand ''' in ciorba !!!

ica_d2014_1_2
Bunaaa...!
M
mariana codea
Pentru ce as mai da un clocot daca am pus galbenusul?in rest merita incercat,suna bine
Punctează această reţetă