Petitchef

Ciorba Dorohoiana

Ciorba de vara cu afumatura! :)

Antreuri
6 porții
40 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se pun la fiert in apa ciolanul afumat care sa aiba mai multa carne pe el cu cepele decojite, eventual taiate in doua/ patru, 2 morcovi, radacinoasele, usturoiul curatat. Se fierb la foc potrivit aprox. 1 ora.
  • Se scoate ciolanul se desozeaza si carnea se taie tip ''fideluta''.
  • Se scot legumele din zeama si se adauga carnea taiata fideluta si se continua fierberea la foc mediu/mic. Se taie ardeiul gras rosu tip cubulete si se adauga in ciorba.
  • Intr-un vas separat calim 1-2 morcovi dati prin razatoare pentru a obtine culoarea galbena, apoi adaugam putina apa si mai firbem putin apoi tot continutul il trecem printr-o strecuratoare in zeama obtinuta prin firberea legumelor si a ciolanului.
  • La primul clocot se toarna smantana batuta bine in care se poate adauga un gabenus de ou. Se bate iar, apoi se toarna in ciorba mestecand continuu pt o omogenizare corespunzatoare.
    Se adauga otetul, sare, piper dupa gust.
  • Se mai da un clocot apoi se stinge focul. Se adauga mararul tocat marunt.
  • Ciorba se serveste cu mujdei de usturoi, se poate adauga otet, sare, piper, smantana dupa gust.

    Augustin Ciubotariu, autorul retetei, Va doreste pofta buna si Va asteapta recomandarile pe adresa: [email protected]

Rețete inrudite

YouTube

Ghivece cu morcovi


Întrebări:

Va multumesc tuturor pentru comentarii. Va promit sa continui publicarea de noi retete. Augustin MasterChef :)

Răspuns:

Ok ok ok ;)




Comentarii (31):

iulian, 02/05/2015

Foarte buna excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/05/2015

Pentru cei care nu vor sa foloseasca prajeala pentru a da culoare ciorbei (aviz celor cu probleme la fiere), solutia este putin curcumin pus in ciorba. de asemenea, legumele care au fiert cu ciolanul, pot fi blenduite si puse din nou in ciorba. va fi delicioasa...

(0) (0) Abuz
03/05/2015

Gustoasă şi săţioasă

(0) (0) Abuz
03/05/2015

Tare buna trebuie sa fie ...

(0) (0) Abuz
dumitru_a2014
dumitru_a2014, 01/05/2015

Mananci pana lesini!

(0) (0) Abuz
01/05/2015

Interesant.....cred ca este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
01/05/2015

EXCELENTA!

(0) (0) Abuz
01/05/2015

Cum este ,,,mestecand ''' sau ,,,amestecand ''' in ciorba !!!

(0) (0) Abuz
ica_d2014_1_2
ica_d2014_1_2, 30/04/2015

Bunaaa...!

(0) (0) Abuz
mariana codea, 30/04/2015

Pentru ce as mai da un clocot daca am pus galbenusul?in rest merita incercat,suna bine

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează