Se spala carnea si se taie in cuburi mici. Se pune intr-o oala mai mare ulei la incins, dupa care se pune carnea de porc si o calim pentru vreo 5 minute.
Se sareaza si pipereaza, dupa care se adauga aproximativ 1 litru de apa si lasam sa fiarba pentru vreo 15 minute. Intre timp pregatim legumele.Se curata morcovii, patrunjelul, gulia,telina si ceapa si se taie in cuburi.
La fel procedam si cu rosiile si ardeiul, le taiem in cuburi potrivite.Dupa cele aproximativ 15 minute putem adauga si legumele in supa, respectiv: morcovii, patrunjelul, telina, gulia, rosia, ardeiul si mazarea.
Se sareaza dupa gust, dupa care lasam sa fiarba timp de vreo 30-40 de minute, sau pana cand carnea si legumele sunt moi.Cand sunt moi, putem adauga smantana, insa nu o turnam direct in supa, ci se amesteca treptat toata cantitatea de smantana cu cate 2, 4, 6 linguri de supa , pana cand suntem siguri ca nu mai sunt cocoloase de smantana. La aceasta compozitie mai putem adauga si 1-2 oua, ca sa mai ingroase compozitia.
Se toarna cu grija peste ciorba, amestecand continuu.Se mai lasa pentru vreo 5 minute, dupa care se poate stinge. La final se adauga si patrunjel taiat marunt deasupra.
Foarte gustoasa insa eu pun in smantana doar galbenusurile si putin otet sau zeama de la o lamaie pentru a nu se taia smantana cand o pun in ciorba fierbinte, si sa fiu sincera nu o mai fierb dupa ce pun smantana pentru ca se branzeste opresc imediat focul, iar la ciorba taraneasca pun la fiert marar.
"Este una din preferatele, doar ca e mult mai placut ca meniul sa fie cat mai variat", deci orice comentariu, si nu numai al meu, e de prisos! Asa ca lasati deoparte observatiile si parerile personale!
Nu o luati ca pe o critica dar ciorba este o mancare ce se acreste cu ceva (otet, zeama de varza, corcoduse, prune verzi, zeama de lamaie etc.). Ce ati descris este o supa, ce-i drept gustoasa.
Comentarii (33):
Foarte gustoasa insa eu pun in smantana doar galbenusurile si putin otet sau zeama de la o lamaie pentru a nu se taia smantana cand o pun in ciorba fierbinte, si sa fiu sincera nu o mai fierb dupa ce pun smantana pentru ca se branzeste opresc imediat focul, iar la ciorba taraneasca pun la fiert marar.
Bunaaaaaa ! ar fi bine de spus.......ciorba de legume cu carne, mai putina......este mai sanatoasa !!!!!
"Este una din preferatele, doar ca e mult mai placut ca meniul sa fie cat mai variat", deci orice comentariu, si nu numai al meu, e de prisos! Asa ca lasati deoparte observatiile si parerile personale!
Delicioasa
Nu o luati ca pe o critica dar ciorba este o mancare ce se acreste cu ceva (otet, zeama de varza, corcoduse, prune verzi, zeama de lamaie etc.). Ce ati descris este o supa, ce-i drept gustoasa.
Nu aruncati zeama dela carne si legume. Fond pt,alte preparate.
Foarte buna!
O fac maine !
Foarte sipla!
Excelenta!