Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie marunt. Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des. Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.
Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele, intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.
Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana. Dati la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.
Nu vad de ce trebuie faina.Mi se pare nesanatos.Ca sa se "lege" putin compozitia putem pune putin cascaval ras.Inalta ordine de idei,mor cand aud expresia "foarte delicios"!Delicios este un superlativ si nu poate fi foarte sau mai putin delicios.E delicios si atat!
Comentarii (16):
CUNOSC RETETA... SE POATE SA ARATE MAI APETISANT. KETCHUP LA O RETETA FRANTUZEASCA??? MA CAM MIRA...
Nu vad de ce trebuie faina.Mi se pare nesanatos.Ca sa se "lege" putin compozitia putem pune putin cascaval ras.Inalta ordine de idei,mor cand aud expresia "foarte delicios"!Delicios este un superlativ si nu poate fi foarte sau mai putin delicios.E delicios si atat!
Nu ma tenteaza
Poti impacheta continutul in fiecare clatita si vor aparea niste portii mai elegante
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Cu rantas? foarte nesanatos
Cred ca este foare delicioasa ,
Precis este f buna, eu am facut ceva asemanator si a fost grozava!
Buna si aspectoasa
Foarte buna