Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie . Sunca sau jambonul se taie marunt. Ciupercile se trag in ulei apoi se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.
Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade bine sosul.
La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa. Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Din cand in cand apasati clatitele tartinate cu mana sa se uniformizeze.
Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor. A folosit vas de Jena. Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras pi o lingurita de unt topit sau smantana.
Dati la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.
Comentarii:
Bun si interesant . Presupun ca smantana este de gatit nu fermentata