Aperitiv frantuzesc
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie . Sunca sau jambonul se taie marunt. Ciupercile se trag in ulei apoi se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.
- Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui,
apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper. - Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute.
Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade bine sosul. - La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa. Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Din cand in cand apasati clatitele tartinate cu mana sa se uniformizeze.
- Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor. A folosit vas de Jena. Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras pi o lingurita de unt topit sau smantana.
- Dati la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Bun si interesant . Presupun ca smantana este de gatit nu fermentata