Aperitiv frantuzesc

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie . Sunca sau jambonul se taie marunt. Ciupercile se trag in ulei apoi se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.
  • Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui,
    apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
  • Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute.
    Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade bine sosul.
  • La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa. Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Din cand in cand apasati clatitele tartinate cu mana sa se uniformizeze.
  • Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor. A folosit vas de Jena. Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras pi o lingurita de unt topit sau smantana.
  • Dati la cuptor inca 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.
Oana D.Oana D.

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Bun si interesant . Presupun ca smantana este de gatit nu fermentata

abuz