Filetam pestele si-l fierbem in baie de aburi sau intr-o vaporiera;Legumele curatate de coaja se fierb iar dupa racire se taie felii potrvite de marime;Pt salsa:Intr-un robot de bucatarie amestecam ouale fierte,patrunjelul,caperele,usturoiul,semintele de pin,hamsiile,si painea inmuiata in otet dar stoarsa bine,omogenizam totul,potrivim de sare si amestecam cu 100g maioneza.
Crevetii ii oparim 5 minute in apa fiarta cu sare;Asamblarea:Intr-un vas mai inalt tapetam cu foaie de plastic,asezam un strat de biscuiti sarati inmuiati in otet diluit cu apa,urmeaza un strat de cartofi feliati,un strat de peste,un strat de salsa de patrunjel.
Continuam cu un alt strat de legume,peste,salsa pana la terminarea ingredientelor;Stratul final va fii tot de biscuitri sarati,inmuiati.
Introducem in frigider cel putin 2-3 ore,rasturnam cu mare atentie pe un platou,decoram cu creveti si salsa verde,si servim!Pt cei ce iubesc pestele este un platou deosebit,in straturi,de peste si legume.
Comentarii:
Va rog sa-mi spuneti si mie cum filetati hamsiile.