Petitchef

Aperitiv cu ficatei de pui si oua (mini drob)

Aperitiv
4 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala bine ficateii si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa clocoteasca 5-6 minute, se strecoara si se lasa sa se racoreasca.
  • Tocati marunt cepele si ciupercile si puneti-le la calit intr-o tigaie antiaderenta in ulei. Adaugati peperoni tocat, ketchup, sare si piper si caliti pana scade zeama.
  • Tocati marunt ficatul si adaugati in castron aproape toata verdeata tocata, ceapa si ciupercile calite, 2-3 oua, smantana, faina, pesmetul si condimentati.
  • Ungeti 7-8 canite si castronele cu unt, presarati in ele verdeata tocata si peperoni tocat cat mai marunt si puneti in cateva dintre ele cate un ou crud. Deasupra completati cu compozitia de ficat, dar nu umpleti canitele si castronele, mai lasati loc pentru cate un ou crud, pentru care faceti o mica adancitura, iar pe celelalte puneti cate o felie de branza topita si cascaval. Puteti pune cate o feliuta de branza topita sau cascaval si peste cele cu ou, daca doriti.
  • Acoperiti fiecare recipient cu folie de aluminiu, apoi introduceti-le la cuptor intr-o tava mai inalta in care ati pus apa pana la 3/4 din inaltimea canitelor. Lasati la cuptor la foc mediu aproximativ 45 minute. Cand s-au inchegat ouale de deasupra este gata.
  • Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si lasati sa se raceasca. Cu un cutitas desprindeti usor mini-droburile din canite si intoarceti-le pe farfurii sau pe un platou. Garnisiti cu felii morcov fiert, peperoni, castraveti, usturoi, gogosari acri si frunze de verdeata.


Întrebări:




Comentarii:

03/02/2014

Ok

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Aperitiv buturuga de crăciun
Aperitiv "buturuga de crăciun"
20 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1 h 8 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Mini croissante aperitiv
Mini croissante aperitiv
8 porții
35 min
Ușor
Rețetă Verrine de sfeclă: un aperitiv ușor și proaspăt
Verrine de sfeclă: un aperitiv ușor și proaspăt
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Bite size sau finger food? Bite size sau finger food? Retete de Drob Retete de Drob

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează