Petitchef

Tort vis de primavara

Altele
8 porții
25 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Blat :

Crema 1 :

Crema 2 :

Ornat :

Sirop :

Preparare

  • Etapa 1 - Tort vis de primavara
    Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar,pana se intareste,apoi se adauga galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina turnata in ploaie.
  • Se tapeaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la copt la foc potrivit, cca 20 minut. Se scoate blatul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie ,pe lung, in doua.
    Siropul se prepara dand apa cu zaharul in fiert in doua trei clocote, apoi se adauga esenta si se da la racit.
  • Crema de cacao se prepara mixand frisca pana capata consistenta, se aduga zaharul pudra si cacaoa, se omogenizeaza si se toarna in fir subtire gelatina topita la bain marin, dupa ce a fost inmuiata in apa rece.
  • Etapa 4 - Tort vis de primavara
    Se insiropeaza o parte din blat, se aseaza in forma cu inel, montata, apoi se toarna crema de cacao, deasupra se aseaza partea cealalta a blatului, insiropata si ea, se preseaza usor cu mana.
  • Etapa 5 - Tort vis de primavara
    Crema de iaurt se prepara, mixand iaurtul de fructe cu zaharul pudra si gelatina turnata in fir subtire si topita la fel ca cealalta, de la crema de cacaoi, apoi se toarna deasupra celui de al doilea blat si se da totul, cca 2 ore la frigider, sa se inchege bine.
  • Etapa 6 - Tort vis de primavara
    Dupa ce s-a inchegat, se desface inelul formei, care se scoate, se aseaza tortul pe platou.
  • Se topeste ciocolata de menaj, dupa ce am dat - o prin razatoare si am adaugat peste ea, o lingura de frisca lichida, intr - o craticioara pe foc mic, amestecand condinuu, apoi calda se toarna pe tort.
    Se decoreaza cu floricele din zahar, apoi se da la rece , cca o ora.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito


Poze

Tort vis de primavara
Tort vis de primavara - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Urzica - regina verdeturilor! Urzica - regina verdeturilor!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează