Se bat albusurile cu un praf de sare si zahar,pana se intareste,apoi se adauga galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina turnata in ploaie.
Se tapeaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la copt la foc potrivit, cca 20 minut. Se scoate blatul copt, se lasa sa se raceasca, apoi se taie ,pe lung, in doua. Siropul se prepara dand apa cu zaharul in fiert in doua trei clocote, apoi se adauga esenta si se da la racit.
Crema de cacao se prepara mixand frisca pana capata consistenta, se aduga zaharul pudra si cacaoa, se omogenizeaza si se toarna in fir subtire gelatina topita la bain marin, dupa ce a fost inmuiata in apa rece.
Se insiropeaza o parte din blat, se aseaza in forma cu inel, montata, apoi se toarna crema de cacao, deasupra se aseaza partea cealalta a blatului, insiropata si ea, se preseaza usor cu mana.
Crema de iaurt se prepara, mixand iaurtul de fructe cu zaharul pudra si gelatina turnata in fir subtire si topita la fel ca cealalta, de la crema de cacaoi, apoi se toarna deasupra celui de al doilea blat si se da totul, cca 2 ore la frigider, sa se inchege bine.
Dupa ce s-a inchegat, se desface inelul formei, care se scoate, se aseaza tortul pe platou.
Se topeste ciocolata de menaj, dupa ce am dat - o prin razatoare si am adaugat peste ea, o lingura de frisca lichida, intr - o craticioara pe foc mic, amestecand condinuu, apoi calda se toarna pe tort. Se decoreaza cu floricele din zahar, apoi se da la rece , cca o ora.