Salată de legume cu sos de muștar

Altele
Ușor
1 h 15 m

O garnitură excelentă pentru zilele de iarnă

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire15 min
  • Toate legumele se spală, se curăță fie de coajă ca morcovul, ceapa și țelina, fie de semințe ca ardeii kapia, gogoșarii și ardeii grași.

    Toate legumele se taie fideluță și se amestecă bine într-un castron mare.

    Într-o oală (de aprox. 10 l) amestecăm oțetul cu apa, zahărul și sarea.

    Când începe să fiarbă, adăugăm puțin din compoziția de legume.

    Când acestea s-au înmuiat, adăugăm alte legume și tot așa până la terminarea compoziției.

    Lăsăm să fiarbă - să clocotească aprox. 10 minute.

    Se acoperă oala cu un capac și se lasă până a doua zi dimineața, când se storc bine legumele de zeama lăsată. Se poate folosi o strecurătoare și apăsăm bine, dar cel mai bine să se folosească un tifon.

    Facem o maioneză din 200 g muștar și 250 ml ulei.

    Amestecăm maioneza de muștar cu legumele scurse și se pune salata în borcane curate.

    Din restul de muștar -100 g se amestecă cu uleiul și se pune câte o lingură în fiecare borcan deasupra legumelor.

    Se acoperă borcanele cu capac și se pun în cămară.

    Din compoziția de mai sus ies 8 borcane de 400g.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

VICA

Foarte buna!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Ok

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Ok !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

EXCELENTA AM FACUT-O SI EU ,NOTA 20 DACA SE POATE.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am pus mai multa sare, ardei iute si piper, iar la fiert o foaie de dafin. Mie imi place mai picant.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Arată foarte bine.

abuz
ady48

ady48

Grozava!

abuz

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

Economa

abuz

anonymous

E f buna

abuz
  • pagina 1 / 2