Un fost coleg de-a meu o poreclea -salata betivului-, e foarte buna, in post mai ales, cand o putem consuma in salata orientala, alaturi de cartofi, sau ca garnitura , in loc de muraturi etc.
Morcovii se taie rondele subtiri, ceapa pestisori, ardeii, gogosarii feliute.
Punem pe foc 1 2 l de otet, 12 apa, zahar, sare, piper foi dafin. Cand incepe sa clocoteasca lichidul punem prima data morcovii feliute si lasa sa fiarba pana se inmoaie, apoi le scoatem cu strecuratoarea si le punem intr-un vas mai mare, in care vom amesteca mai tarziu salata de legume. Apoi ceapa( la fel lasam pana se inmoaie), o scoatem si pe ea si o punem peste morcov.
Urmeaza gogosarii si ardeii (ii scoatem si ii adaugam peste ceapa si morcov), iar ultima data punem la oparit gogonelele si le lasam ff. putin( atentie sa nu se zdrobeasca). Le punem pe toate in acelasi lighean. Nu stiu daca am fost foarte explicita, ideea e ca se oparesc separat, pana se inmoaie. Separat facem o maioneza din mustar, si ulei la care mai adaugam un pic de zahar, daca este mustarul prea acru.
Gustul trebuie sa fie placut, dulce-acrisor. Turnam peste legume maioneza, si amestecam bine, apoi punem in borcane, cu aspirina, nu conservant,capsam si dam la cuptor cam 40 min la foc mic.
Ziua buna,
Totul este ok, doar cantitatile de apa si otet m-au bulversat...
12 litrii de apa si 2 litrii de otet ?
Pe site este extrem de ambiguu...
Multumesc.
Răspuns:
Era 1/2 adica jumatate de litru..scuze...Multumesc de vizita!! Cred ca pe blog era scris corect...
Comentarii:
Ionela,
12/08/2018
Aspirina cum si unde o puneti? Sterilizarea salatei în borcane (pt. mai lungă perioadă de pastrare) unde și cum o faceti?
Da-i cu emetin!!!