Petitchef

ŞAKŞUKA

Ati intilnit cu siguranta Shakshouka, un fel de mâncare din Maghreb, de certa origine tunisiano-ebraica si constând în ouă fierte într-un sos de roşii, ardei, usturoi si condimente ( incluzind de cele mai multe ori chimen, turmeric si ardei iute) fiind servit cu paine alba. ŞAKŞUKA turceasca este insa altceva. Shakshouka si ŞAKŞUKA... se citesc la fel dar se scriu diferit. Se gatesc intr-alt fel dar se maninca tot cu ochii, cu mintea si cu limba.
Poate ca totul tine de acea...aparenta si esenta.

Altele
3 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Vânăta, dovlecelul şi cartoful sunt spălate, curăţate şi tăiate în bucăţele. Bucăţelele de vânătă sunt sărate şi se lasă să se odihnească 30 de minute.
  • Se prăjesc separat, catoful, dovlecelul şi ardeii. Vânăta este spălată, bine scursă după care este şi ea prăjită. Toate legumele sunt stratificate pe un platou care se dă deoparte.
  • Roşiile sunt spălate, curăţate de coajă şi seminţe, după care se toacă în bucăţele foarte mici.
  • Pentru sos: ceapa tocată mărunt se pune la înăbuşit în puţin ulei de măsline.După ce devine aurie se adaugă roşiile. Se lasă pe foc până sosul se îngroaşă, se adaugă usturoiul pisat şi oţetul. Se condimentează după gust. Acest sos este turnat peste legumele prăjite.
  • Se serveşte rece cu iaurt amestecat cu sare si usturoi pisat.

Rețete inrudite

YouTube

Musaca à la grecque


Întrebări:




Comentarii:

16/02/2013

Excelent pt mine

(0) (0) Abuz
CookWithAna
CookWithAna, 02/10/2012

Bun

(0) (0) Abuz
02/10/2012

Multa prajeala,dar e buna!

(0) (0) Abuz
30/09/2012

Tunisiana nu e! Reteta este israeliana! Nu stiam ca legumele sunt gata spalate, curatate si taiate, unele sunt chiar sarate. Asa le-ai cumparat?

(0) (0) Abuz
30/09/2012

Sigur am intalnit cu totii shakshouka!!!!

(0) (0) Abuz
29/09/2012

Shakshouka nu contine cartofi si otet, in schimb dupa ce se calesc legumele toate se adauga 1-2 oua. In general este o mancare folosita destul de des in armata israeliana, dar si in casele oamenilor de rand!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Caponata siciliana - petitchef
Caponata siciliana - petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gyros cu pui, sandvișul grecesc pe care îl vei iubi!
Gyros cu pui, sandvișul grecesc pe care îl vei iubi!
2 porții
1 h 16 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Enchilada vegetariană
Enchilada vegetariană
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează