Caponata siciliana - petitchef

Acompaniamente
6 porții
Foarte ușor
30 min

Caponata siciliană este cu siguranță unul dintre cele mai bune feluri de mânare făcut cu vinete, roșii și ceapă. Servit ca aperitiv în bruschetta sau ca acompaniament la carne, este bogat și foarte gustos. Fă-l vara sau iarna, pentru că îl puteți servi cald sau rece. Urmărește-ne pas cu pas pentru că, până la urmă, o rețetă bună este o rețetă comună.


Ingrediente

6

Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min

Observații

Vinetele sunt prăjite sau sotate? În caponata siciliană, vinetele sunt prăjite în mult ulei până se rumenesc. Am făcut o variantă mai ușoară, călindu-le în puțin ulei de măsline și apă.

Cum se servește caponata? Poate fi servită în două moduri: ca aperitiv pus pe o bruschetă sau ca acompaniament la carnea la grătar, de exemplu. Opțiunea caldă sau rece depinde și de tine.

Cât timp se va păstra? Pune caponata într-un recipient ermetic și dă-l la frigider până la 1 săptămână.

Alte variante de caponata: În Catania, de exemplu, se adaugă ardei gras (roșu și galben).


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+