Salata siciliana cu paste

Salata siciliana cu paste
Felul principal
Foarte ușor
23 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire8 min
  • Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare din belsug, timp de 8 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se scurg bine de tot si se pun deoparte.
  • Cat timp fierb pastele, se prepara un dressing amestecand intr-un castron otetul cu mustar, sare si piper. Se foloseste un tel in forma de para ca sa se incorporeze uleiul treptat, amestecand continuu, pana ce se obtine o mixtura omogena, emulsionata, de culoare aurie. Se acopera castronul si se lasa deoparte pana ce fierb pastele, ca aromele sa aiba timp sa se amstece.
  • Se transfera pastele intr-un castron mare. Se adauga maslinele, fileurile de ansoa tocate, rosiile uscate la soare tocate si dressing-ul. Se amesteca bine. Se presara cu frunze de busuioc si carlionti de Parmesan; se orneaza cu feliute de rosie si se serveste cu un pahar de vin alb si sec.

Punctează această reţetă

Radu PopoviciRadu Popovici

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

De cacao

abuz