Se face aluatul: Se amesteca drojdia cu zaharul si borsul cald si se lasa la crescut.Se cerne faina intr-un castron mai mare,se adauga un pic de sare ,uleiul si drojdia cu borsul.Se framanta bine si se obtine un aluat neted.Se lasa 30 minute la crescut.
Intre timp m-a ocupat de confectionarea formelor din coli de scris unse cu ulei,impaturite in doua ,rulate si capsate.Am scris pentru a ajuta si pe altele ca mine care nu au forme.Aceasta idee a gasit-o fiica mea pe internet dar nu-si aminteste unde.
A luat aluatul l-a intins foarte subtire ,l-am taiat fasii ,l-a rulat pe tuburi foarte putin suprapus si a asezat rulourile in tava acoperita cu hartie de copt.
Le-a copt la foc potrivit timp de 20 minute.A facut 3 ture pana am terminat aluatul.
A facut crema de vanilie amestecand intr-o cratita ouale cu zaharul,faina si laptele le-a pus pe foc si le-a fiert pana cand au devenit ca o budinca.
A lasat-o la racit apoi a adaugat untul amestecat bine cu esenta de vanilie.A batut bine crema pana cand a iesit pufoasa.
Pentru crema ganache a topit ciocolata cu 100 g de frisca si a lasat-o la rece.
Cand s-a racit a amestecat-o bine,bine cu frisca ramasa batuta teapana.
Comentarii:
Cat zahar in aluat?
Exelenta!!!
Exelent
Bv esti dasteapa
Imi plac
F. f. bune !
Rulourile sunt preferatele mele
Simpla , buna si de efect!!!
Sunt foarte bune....................