Amestecam intr-un vas faina cu o lingura de zahar si una de scortisoara.Adaugam untul si uleiul si amestecam pana obtinem firimituri de aluat.Adaugam 5 linguri de apa si vanilia.Framantam pana obtinem un aluat moale.Il punem o ora la frigider.Intre timp spalam merele,le curatam de coaja si de inima cu seminte.Le taiem felii,le stropim cu sucul de lamaie si punem peste ele jumatate din cantitatea de zahar.Intr-un vas amestecam branza cu ouale si cu laptele.Adaugam restul de scortisoara si de zahar.Aprindem cuptorul la 230 C.Ungem o forma de tarte sau o tava rotunda cu diametrul de 26cm.Din jumatate de aluat intindem o foaie cu care imbracam forma noastra.Punem umplutura de branza.Peste, punem feliile de mere.Din restul de aluat intindem o foaie si taiem fasii pe care le punem in forma de grilaj peste mere.Batem usor galbenusul si ungem placinta.Coacem in mijlocul cuptorului pt 15'.Reducem temperatura cuptorului la 180C si coacem inca 45'.Cand scoatem din cuptor incalzim intr-o craticioara niste dulceata de caise si ungem placinta.
Si eu am urmat intocmai reteta si a iesit perfect. Intr-adevar am avut ceva emotii cand am vazut consistenta moale a umpluturii cu branza, lapte si ou,dar la final a iesit super. Personal recomand pt astfel de placinte numai merele golden.
Am urmat in detaliu reteta. aluatul a iesit prea moale si nu am reusit sa il intind nici dupa mai mult de o ora in frigider. l-am indesat cu degetele in forma. iar umplututra de branza a iesit cam lunga, si nici dupa o ora de copt nu s-a tinut forma. aluatul nu s-a copt. un dezastru total. sunteti siguri de cantitati?
Comentarii (26):
E tare reteta de la pricope gabriela
Foarte buna
Gustoasa
E bun
Si eu am urmat intocmai reteta si a iesit perfect. Intr-adevar am avut ceva emotii cand am vazut consistenta moale a umpluturii cu branza, lapte si ou,dar la final a iesit super. Personal recomand pt astfel de placinte numai merele golden.
Am urmat in detaliu reteta. aluatul a iesit prea moale si nu am reusit sa il intind nici dupa mai mult de o ora in frigider. l-am indesat cu degetele in forma. iar umplututra de branza a iesit cam lunga, si nici dupa o ora de copt nu s-a tinut forma. aluatul nu s-a copt. un dezastru total. sunteti siguri de cantitati?
Delicioasaaa!!!
Imi place reteta mult
Excelent!
Arata super!!