Petitchef

Crizanteme

Altele
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Aluat:

Crema:

Preparare

  • Aluat:
    Din 100 g de faina ,drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar si putin lapte cald facem o maia pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina,ouale batute cu zaharul si razatura de lamaie.
  • Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
  • Aluatul se imparte in buc egale cam 70 -80 g /buc ,se rotunjesc si se lasa la crescut.
  • Crema:
    Ciocolata impreuna cu zaharul pudra si frisca se pun intr-o cratita pe baie de apa pana ce se topesc si se omogenizeaza bine.Adaugam nuca macinata si esenta de rom.Compozitia rezultata trebuie sa nu curga.
  • Se intinde fiecare bila cu ajutorul merdenelei intr-un cerc destul de mare, se aseaza umplutura in mijlos dupa care se aduna marginile formand o turta cu umplutura in mijloc.
  • Se cresteaza marginile ca in imagini si se rasucesc dand forma unei flori.Se unge cu ou se presara susan in mijloc si se lasa la crescut 10 min ,dupa care se pune la copt la foc potrivit. Multumesc Daneza pentru inspiratie.


Poze

Crizanteme
Crizanteme - poza 2
Crizanteme - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează