Aluat: Din 100 g de faina ,drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar si putin lapte cald facem o maia pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina,ouale batute cu zaharul si razatura de lamaie.
Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in buc egale cam 70 -80 g /buc ,se rotunjesc si se lasa la crescut.
Crema: Ciocolata impreuna cu zaharul pudra si frisca se pun intr-o cratita pe baie de apa pana ce se topesc si se omogenizeaza bine.Adaugam nuca macinata si esenta de rom.Compozitia rezultata trebuie sa nu curga.
Se intinde fiecare bila cu ajutorul merdenelei intr-un cerc destul de mare, se aseaza umplutura in mijlos dupa care se aduna marginile formand o turta cu umplutura in mijloc.
Se cresteaza marginile ca in imagini si se rasucesc dand forma unei flori.Se unge cu ou se presara susan in mijloc si se lasa la crescut 10 min ,dupa care se pune la copt la foc potrivit. Multumesc Daneza pentru inspiratie.