Petitchef

Cornuri cu gem

Aluat:
600-700 gr faina
200 ml iaurt
100 ml lapte dulce
2 linguri zahar
o lingurita sare
un cubulet drojdie (25gr)
4 linguri untura
un ou

Umplutura:
magiun de prune
bucati de ciocolata alba

Zahar pudra


Intr-un castron mare se amesteca

Altele
6 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Aluat:

Umplutura:

Preparare

  • Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu putin lapte cald,zahar si doua linguri faina. Se lasa 10 minute la loc cald. Se adauga faina, iaurtul incalzit usor impreuna cu laptele, oul,untura si zaharul.
  • Se framanta bine timp de 5 minute,dupa care se adauga sarea si se mai framanta 2-3 minute. Nu cred ca se poate exprima in scris consistenta aluatului. Trebuie sa fie si nelipicios, sa nu fie nici moale dar nici tare si sa fie placut la "manevrat" asa incat nici sa nu se intinda dar sa fie si usor de modelat.
  • De aceea se mai poate adauga dupa caz faina , putin ulei sau lapte cald. Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la loc cald timp de cel putin o ora. Se rastoarna apoi pe masa de lucru infainata si se imparte in doua.
  • Din fiecare jumatate formam cate o bila mare care va fi apoi aplatizata cu ajutorul sucitorului si taiata in 8 ca AICI . Prima tava de cornuri a umplut-o cu magiun de prune, a doua cu ciocolata.
  • A pus cate o lingurita magiun si am rulat de la baza mare catre varf. In cazul al doilea am pus cate o patratica de ciocolata alba,ruland cu grija sa nu rup aluatul.
  • A copt cornurile in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt, la aproximativ 185 grade pana s-au rumenit. Le-a scos si le-a pudrat, calde, cu zahar.


Poze

Cornuri cu gem
Cornuri cu gem - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brioches tressées cu gem de caise
Brioches tressées cu gem de caise
8 porții
3 h 45 m
Ușor
Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2 h 8 m
Dificil
3.8 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează