Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu putin lapte cald,zahar si doua linguri faina. Se lasa 10 minute la loc cald. Se adauga faina, iaurtul incalzit usor impreuna cu laptele, oul,untura si zaharul.
Se framanta bine timp de 5 minute,dupa care se adauga sarea si se mai framanta 2-3 minute. Nu cred ca se poate exprima in scris consistenta aluatului. Trebuie sa fie si nelipicios, sa nu fie nici moale dar nici tare si sa fie placut la "manevrat" asa incat nici sa nu se intinda dar sa fie si usor de modelat.
De aceea se mai poate adauga dupa caz faina , putin ulei sau lapte cald. Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la loc cald timp de cel putin o ora. Se rastoarna apoi pe masa de lucru infainata si se imparte in doua.
Din fiecare jumatate formam cate o bila mare care va fi apoi aplatizata cu ajutorul sucitorului si taiata in 8 ca AICI . Prima tava de cornuri a umplut-o cu magiun de prune, a doua cu ciocolata.
A pus cate o lingurita magiun si am rulat de la baza mare catre varf. In cazul al doilea am pus cate o patratica de ciocolata alba,ruland cu grija sa nu rup aluatul.
A copt cornurile in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt, la aproximativ 185 grade pana s-au rumenit. Le-a scos si le-a pudrat, calde, cu zahar.