Cornulete umplute cu gem (cu bors)

Altele
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Zdrobiti drojdia intr-un bol; adaugati 1 lingurita de zahar si omogenizati. Presarati deasupra putina faina si lasati 2-3 minute la loc cald, la dospit.
  • Cerneti faina. Amestecati-o intr-un bol incapator sau la robotul de bucatarie cu maiaua pregatita dinainte, un varf de cutit sare, ulei si bors .
  • Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda usor de pe peretii bolului. Adaugati esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si framantati totul foarte bine.
    Lasati coca la frigider timp de 5-10 minute.
  • Umpleti-le cu gem de prune tare , rahat, nuca macinata si amestecata cu putin zahar. Formati cornulete .
  • Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le in cuptorul incins in prealabil. Coaceti-le la foc potrivit (cca. 180 grade) pana cand se rumenesc usor.
  • Scoateti-le si inca fierbinti, dati-le prin zahar pudra vanilat.

Punctează această reţetă

Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Bune, bune...

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Vreau sa spun ca,cornuletele se aseaza in tava cu incheietura in jos,tocmai pentru a evita codita ridicata.

abuz

anonymous

Muieee ca nu este bunaaaaaaaaaa

abuz

anci

Usor si ieftin pt zilele de azi

abuz

anonymous

Acum voi incerca ,multumsc anticipat

abuz

anonymous

Minunate

abuz

anonymous

Ieftin si bun

abuz

anonymous

Super bune

abuz

anonymous

Super si unde mai pui ca e si economica,ptr gospodinele noastre!!!!

abuz

anonymous

Cred ca sunt f.bune Am sa le fac

abuz
  • pagina 1 / 2