Zdrobiti drojdia intr-un bol; adaugati 1 lingurita de zahar si omogenizati. Presarati deasupra putina faina si lasati 2-3 minute la loc cald, la dospit.
Cerneti faina. Amestecati-o intr-un bol incapator sau la robotul de bucatarie cu maiaua pregatita dinainte, un varf de cutit sare, ulei si bors .
Aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda usor de pe peretii bolului. Adaugati esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie si framantati totul foarte bine. Lasati coca la frigider timp de 5-10 minute.
Umpleti-le cu gem de prune tare , rahat, nuca macinata si amestecata cu putin zahar. Formati cornulete .
Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le in cuptorul incins in prealabil. Coaceti-le la foc potrivit (cca. 180 grade) pana cand se rumenesc usor.
Scoateti-le si inca fierbinti, dati-le prin zahar pudra vanilat.
Comentarii (18):
Bune, bune...
Vreau sa spun ca,cornuletele se aseaza in tava cu incheietura in jos,tocmai pentru a evita codita ridicata.
Muieee ca nu este bunaaaaaaaaaa
Usor si ieftin pt zilele de azi
Acum voi incerca ,multumsc anticipat
Minunate
Ieftin si bun
Super bune
Super si unde mai pui ca e si economica,ptr gospodinele noastre!!!!
Cred ca sunt f.bune Am sa le fac