Cornulete cu mere (gem) din aluat cu bors

Aperitiv
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Umplutura:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Dizolvam drojdia cu bors, adaugam si sarea, punem tot borsul si apoi uleiul. Nu se pune faina chiar atat cat cuprinde, pentru ca atunci vom obtine cornulete tari.
  • Dintr-un aluat molcut ies cornulete mai fragede. Incepem sa adaugam si faina, treptat, pana ce obtinem un aluat ferm, dar moale, il lasam 10 minute pe masa si il dam la rece inca 10 minute.
  • Avem grija, cand facem cornuletele, sa punem prea multa faina pe masa. Intindem o foaie subtire.
    Le modelam dupa plac si le unmplem cu ce ne place. Le coacem la foc moderat, apoi mai tare, depinde si de fiecare, cum are cuptorul.
  • Atentie: sa fie usor galbui pe dos, nu rumenite, caci vor deveni prea tari. Se trec prin zahar pudra.
    Ies foarte fragede.

Punctează această reţetă

DDiana Didona

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Goood

am gătit această rețetă
abuz

Moldoveanu Teodora

Cornuletele copilariei mele, foarte bune.

abuz

anonymous

Iamiiii

abuz

anonymous

Ma tenteaza sa le fac

abuz

anonymous

Pula

abuz

anonymous

Retete foarte bune

abuz

anonymous

Foarte bune pentru copii !

abuz

anonymous

Sper sa-mi iasa bine ca acum ma apuc de reteta ta poop

abuz