Nautul se lasa la hidratat 4-5 ore, apoi se fierbe. Se lasa sa se racoreasca si se mixeaza impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul, doua linguri ulei de masline, condimentele arabesti si sarea si piperul.
Daca vi se pare ca este prea uscata compozitia rezultata adaugati cateva linguri din apa in care a fiert nautul.
Formam chiftelutele de naut si le "tavalim" prin susan. Stropim chifetelutele cu ulei de masline.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Servim cu salata de rosii si patrunjel sau cu sos de iaurt.
Foarte gustoase si satioase, numa' bune pentru un meniu de post.
Comentarii:
Cat timp se fierbe nautul ?
Nautul in general este o leguma foarte sanatoasa.
Am s-o fac cu prima ocazie
Am facut humus ,a fost f bun ,cred ca si chiftelutele vor fi la fel
Interesanta reteta...
Excelent !
F bun