Petitchef

Chiftelute de stiuca cu susan, orez cu legume si alge marine

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalam stiuca, o curatam de solzi si intestine, ii taiem capul si o spalam dinnou bine si scoatem pielea stiucii , o dezosam cu mare atentie. Punem la tocat in blenderul carnea scoasa din stiuca, ceapa, mararul, patrunjelul, oul crud, sarea si piperul si tocam pana obtinem o pasta.
  • Ceapa o taiem marunt, o calim in tigaie si adaugam si busuiocul maruntit, pentru aroma!Din pasta astfel rezultata, facem chiftelutele. Marimea lor, depinde de dumneavoastra!Algele marine, le punem intrun bol mare si turnam apa rece peste ele pentru a le hidrata , pentru cel putin 30 de minute. Nu luati prea multe alge la hidratare, pentru ca rezultatul final o sa fie, ca o sa obtineti prea multe alge marine hidratate .
  • Orezul il fierbem in apa cu sare, conform cu indicatiile producatorului. Dupa fierbere, il scurgem de apa si il lasam deoparte, nu dupa ce l-am stropit cu apa rece si uleiul de susan, ca sa nu se lipeasca boabele intre ele si pentru ai da o aroma de afumatura, datorat uleiului de susan.Incingem un wok cu o lingura de ulei.
  • Punem orezul la prajit. Adaugam si ardeiul gras, mugurii de bambus, morcovul, fasolea, ceapa verde . Prajim orezul 2-3 minute si-l scoatem deoparte.Algele hidratate, daca sunt prea lungi, le taiem, punem usturoiul tocat in ele, si uleiul de masline.
  • Amestecam bine! Gustati sa vedeti daca aromele s-au contopit intre ele. Daca da, salata de alge e gata!Chiftelutele pe care le-am facut din carnea de stiuca, le-am tavalit intrun bol in care au fost puse semintele de susan.
  • Cand au fost imbracate cu susan, le punem intro tigaie cu ulei incins si le prajiti .Acum, toate sunt gata si trecem la montare: 4-5 chiftelute/portie, orezul prajit cu legume si salata de alge cu usturoi.


Poze

Chiftelute de stiuca cu susan, orez cu legume si alge marine
Chiftelute de stiuca cu susan, orez cu legume si alge marine - poza 2
Chiftelute de stiuca cu susan, orez cu legume si alge marine - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chifteluțe turcești - köfte
Chifteluțe turcești - köfte
10 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chifteluțe de mazăre și feta în air fryer
Chifteluțe de mazăre și feta în air fryer
4 porții
21 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute ikea cu sos
Chiftelute ikea cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
3 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Hijiki – cele mai versatile alge marine Hijiki – cele mai versatile alge marine Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează