Chiftelute de naut

Chiftelute de naut
Felul principal
5 porții
Ușor
28 min

Daca cumparati naut crud trebuie lasat 12 ore la muiat si abia apoi se fierbe. Daca alegeti varianta de naut fiert la conserva...totul merge mai usor.

Ingrediente

5

Preparare

Preparare10 min
Gătire18 min
  • Daca cumparati nautul crud(ca mine) trebuie sa stiti ca se lasa la muiat in apa cam 12 ore.

    Daca mergeti pe varianta mai comoda, adica cea cu nautul la conserva, nu mai este nevoie de nicio pregatire suplimentara. Ne intoarcem la varianta cu nautul crud: se pune la inmuiat 12 ore apoi se fierbe cam 15 minute cu un varf de lingurita de bicarbonat si dupa ce s-a fiert se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
  • Entru chiftelute am pasat cam 200 g de naut fiert si scurs de apa, am ras pe razatoarea mica 2 morcovi, am pasat si un cartof fiert destul de marisor, am adaugat 1 ou, 1 ceapa tocata marunt si vreo 5 catei de usturoi zdrobiti.
  • Se amesteca toate ingredientele, potrivesc de sare si piper, se adauga o legatura de verdeata tocata marunt si un varf de cutit de bicarbonat stins in putina zeama de lamaie sau otet. Daca compozitia este prea moale si nu se poate modela se adauga pesmet pana se ajunge la consistenta dorita.
  • Se formeaza chiftelutele si se pun la prajit in ulei incins. Pentru cei care vor sa evite prajelile cu orice pret, chiftelutele se pot baga la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa cam 10 minute pe fiecare parte.
lumearuxandreiLumearuxandrei

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

10!

abuz

anonymous

Pare o reteta simpla si delicioasa, mai ales varianta la cuptor

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz