Daca cumparati nautul crud(ca mine) trebuie sa stiti ca se lasa la muiat in apa cam 12 ore.
Daca mergeti pe varianta mai comoda, adica cea cu nautul la conserva, nu mai este nevoie de nicio pregatire suplimentara. Ne intoarcem la varianta cu nautul crud: se pune la inmuiat 12 ore apoi se fierbe cam 15 minute cu un varf de lingurita de bicarbonat si dupa ce s-a fiert se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Entru chiftelute am pasat cam 200 g de naut fiert si scurs de apa, am ras pe razatoarea mica 2 morcovi, am pasat si un cartof fiert destul de marisor, am adaugat 1 ou, 1 ceapa tocata marunt si vreo 5 catei de usturoi zdrobiti.
Se amesteca toate ingredientele, potrivesc de sare si piper, se adauga o legatura de verdeata tocata marunt si un varf de cutit de bicarbonat stins in putina zeama de lamaie sau otet. Daca compozitia este prea moale si nu se poate modela se adauga pesmet pana se ajunge la consistenta dorita.
Se formeaza chiftelutele si se pun la prajit in ulei incins. Pentru cei care vor sa evite prajelile cu orice pret, chiftelutele se pot baga la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa cam 10 minute pe fiecare parte.
Comentarii:
10!
Pare o reteta simpla si delicioasa, mai ales varianta la cuptor
Foarte buna