Carnea tocata se amesteca cu ceapa ,morcovul,usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite fin) se mai adauga paine inmuiata in apa si stoarsa foarte bine,piper,sare,si ouale.
Compozitia astfel obtinuta se portioneaza si se modeleaza in forma de chifteluta.Acestea se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc.
Rosiile in bulion se paseaza printr-o sita formandu-se o pasta fina pe care o punem intr-o cratita la fiert impreuna cu cateva linguri de ulei si o cana de apa(supa) .Se condimenteaza cu sare ,zahar,foi de dafin,piper si otet.
Dupa ce a dat in fiert adaugam si chiftelutele si fierbem la foc mic ,sosul capatand o consistenta mai groasa.Se poate definitiva consistenta sosului adaugand amidon dizolvat in putina apa. Sosul are un gust aparte capatat de la otet.
Poate ar fi bine sa incerci sa faci altfel reteta, ca nu strica sa probezi si alt gust! Asa ca renunta la morcov si pune mai multa ceapa si nu mai pune usturoi ca nu faci carnati sau parjoale. Pentru sos ar fi bine sa incingi putin ulei si peste el sa pui sucul de rosii si sa-l lasi sa fiarba cu foaia de dafin sare si piper iar apa adaugi doar daca sosul este prea gros; otet si zahar adaugi doar daca o cere sucul de rosii folosit.
Comentarii:
Poate ar fi bine sa incerci sa faci altfel reteta, ca nu strica sa probezi si alt gust! Asa ca renunta la morcov si pune mai multa ceapa si nu mai pune usturoi ca nu faci carnati sau parjoale. Pentru sos ar fi bine sa incingi putin ulei si peste el sa pui sucul de rosii si sa-l lasi sa fiarba cu foaia de dafin sare si piper iar apa adaugi doar daca sosul este prea gros; otet si zahar adaugi doar daca o cere sucul de rosii folosit.