Boabele de naut daca sunt uscate se pune la inmuiat de seara pana dimineata in apa rece, dupa care le fierbem in apa cu sare bine pana devine moale, daca folosim conserva atunci le strecuram si le punem in robotul de bucatarie, adaugam usturoiul, ceapa, condimentele si oul, mixam bine bine pana obtinem o pasta.
Intre timp pornim cuptorul, luam o tava il tapetam cu hartie de copt si il ungem cu ulei cu mainile umezite formam chiftelute, apoi le tavalim in seminte de susan si le asezam in tava.
Le introducem in cuptor in jur de 15 min dupa care le scoatem si le intoarcem pe cealalta parte dupa care asezam tava in cuptor pentru inca 15 minute. Iaurtul se pune intrun castonas se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline, frunzele de marar si cu castravetii taiati cuburi.
Eu am servit chiftelutele cu sos de iaurt iar ca si garnitura am facut cus cus in modul bine cunoscut de toata lumea si salata de varza.
Seamana cu falafel care se face in peninsula arabica cu gran diferencia ca e la cuptor si e mai sanatos, am sa probez, sosul care se foloseste e de thina, que es una pasta preparada de seminte de susan
Comentarii:
GUSTOASE SI SANATOASE
Excelente!
Supeeer!
Seamana cu falafel care se face in peninsula arabica cu gran diferencia ca e la cuptor si e mai sanatos, am sa probez, sosul care se foloseste e de thina, que es una pasta preparada de seminte de susan