Chifteluțe de năut - de post

Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Chifteluțe de mazăre și feta în air fryer
-
Chiftelute din broccoli si conopida
-
Chifteluțe de dovleac în air fryer
-
Chifteluțe de dovlecel la cuptor
Preparare
Preparare15 min
Gătire1 oră
- Năutul se pune în apă rece peste noapte.
A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră.
Se scurge și se lasă la răcit.
Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul.
Ceapa verde se toacă mărunt.
Usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie cu mașina de tocat.
Peste pasta de năut adăugăm ceapa verde tocată și aprox. 30 ml ulei, apoi amestecăm bine.
Condimentăm cu sare și piper.
Formăm chifteluțe pe care le dăm prin susan.
Se pun într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament.
Se stropesc cu ulei.
Se dau la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade C.
Se servesc alături de o salată de roșii cu ardei gras și ceapă verde.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
14/01/2015
Mai revizuieste reteta ca daca nu pui ou, bicarbonat sau faina nu se leaga compozitia si se imprastie prin tigaie, tava etc.
17/07/2014
Nu am mai folosit hartie pergament la gatit, dar nu inteleg:de ce se pune ulei si apoi hartie pergament? Nu asta e rostul hartiei? Sa nu mai pui ulei?
Si suna intr-adevar fosrte mult:1 capatana usturoi si 2 legaturi ceapa
18/03/2014
Am cumpărat năut și acum le voi face pentru masa de pranz să-i fac o surpriză soțului meu.