Chifteluțe de năut - de post

Chifteluțe de năut - de post
Antreuri
Foarte ușor
1 h 15 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 oră
  • Năutul se pune în apă rece peste noapte.
    A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră.
    Se scurge și se lasă la răcit.
    Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul.
    Ceapa verde se toacă mărunt.
    Usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie cu mașina de tocat.
    Peste pasta de năut adăugăm ceapa verde tocată și aprox. 30 ml ulei, apoi amestecăm bine.
    Condimentăm cu sare și piper.
    Formăm chifteluțe pe care le dăm prin susan.
    Se pun într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament.
    Se stropesc cu ulei.
    Se dau la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade C.
    Se servesc alături de o salată de roșii cu ardei gras și ceapă verde.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

F bune bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna reteta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent, hranitor, usor pt. digestie si aport de proteine. Multumim

abuz

anonymous

Gustul este excelent!

abuz

anonymous

Mai revizuieste reteta ca daca nu pui ou, bicarbonat sau faina nu se leaga compozitia si se imprastie prin tigaie, tava etc.

abuz

anonymous

Nu am mai folosit hartie pergament la gatit, dar nu inteleg:de ce se pune ulei si apoi hartie pergament? Nu asta e rostul hartiei? Sa nu mai pui ulei?
Si suna intr-adevar fosrte mult:1 capatana usturoi si 2 legaturi ceapa

abuz

anonymous

10 cu felicitari!!

abuz

anonymous

Am facut si eu compozitia si mi-a placut
*****

abuz

anonymous

Am cumpărat năut și acum le voi face pentru masa de pranz să-i fac o surpriză soțului meu.

abuz

anonymous

Am facut si eu si mi-a placut

abuz
  • pagina 1 / 4