Năutul se pune în apă rece peste noapte. A doua zi se pune la fiert pentru aproximativ o oră. Se scurge și se lasă la răcit. Între timp curățăm ceapa verde și usturoiul. Ceapa verde se toacă mărunt. Usturoiul se pasează cu năutul fie în blender, fie cu mașina de tocat. Peste pasta de năut adăugăm ceapa verde tocată și aprox. 30 ml ulei, apoi amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper. Formăm chifteluțe pe care le dăm prin susan. Se pun într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie pergament. Se stropesc cu ulei. Se dau la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade C. Se servesc alături de o salată de roșii cu ardei gras și ceapă verde.
Nu am mai folosit hartie pergament la gatit, dar nu inteleg:de ce se pune ulei si apoi hartie pergament? Nu asta e rostul hartiei? Sa nu mai pui ulei? Si suna intr-adevar fosrte mult:1 capatana usturoi si 2 legaturi ceapa
Comentarii (34):
F bune bv bv bv bv bv
Foarte buna reteta
Excelent, hranitor, usor pt. digestie si aport de proteine. Multumim
Gustul este excelent!
Mai revizuieste reteta ca daca nu pui ou, bicarbonat sau faina nu se leaga compozitia si se imprastie prin tigaie, tava etc.
Nu am mai folosit hartie pergament la gatit, dar nu inteleg:de ce se pune ulei si apoi hartie pergament? Nu asta e rostul hartiei? Sa nu mai pui ulei?
Si suna intr-adevar fosrte mult:1 capatana usturoi si 2 legaturi ceapa
10 cu felicitari!!
Am facut si eu compozitia si mi-a placut
*****
Am cumpărat năut și acum le voi face pentru masa de pranz să-i fac o surpriză soțului meu.
Am facut si eu si mi-a placut