Chifteluțe din dovlecel cu sos de iaurt și feta la air fryer
Chifteluțe din dovlecel cu sos de iaurt și feta la Air Fryer
Căutați un nou mod de a vă bucura de dovlecei? Încercați chifteluțele noastre din dovlecel prăjite în Air Fryer însoțite de sosul lor cu iaurt și feta! Aceste chifteluțe sunt ultra crocante pe exterior și moi pe interior, o rețetă perfectă pentru a-i face pe copii să iubească legumele :-) Nouă ne place să însoțim aceste chifteluțe cu un sos rece de iaurt, dar le puteți folosi și ca acompaniament pentru felul dumneavoastră de mâncare!
Se rade dovlecelul și se presează printr-o sită (sau un prosop curat) pentru a elimina cât mai multă apă.
Se pune dovlecelul ras și scurs într-un castron și se adaugă sarea, piperul, oul, făina și feta sfărâmată.
Se amestecă bine până se obține un aluat omogen.
Formați chifteluțele cu o lingură și așezați-le în tava Air Fryer, pe hârtie rezistentă unsă cu ulei. Coaceți la 190° timp de 20 de minute în modul "Air Fry", întorcând la jumătatea gătitului.
Între timp, preparați sosul amestecând iaurtul grecesc, feta, menta, lămâia, sarea și piperul.
Cum se păstrează chifteluțele de dovlecel gătite în Air Fryer? Puteți păstra Chifteluțele de dovlecel într-un recipient etanș la frigider timp de 2-3 zile. Pentru a le reîncălzi și a-și recăpăta textura crocantă, folosiți Air Fryer sau cuptorul la 180°C timp de câteva minute.
Se poate prepara această rețetă în cuptor? Da, puteți prepara această rețetă fără Air Fryer folosind un cuptor tradițional. Preîncălziți cuptorul la 180°C, așezați chifteluțele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, stropiți ușor cu ulei și coaceți timp de 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului, sau până devin aurii și crocante.
Cum se mănâncă Chifteluțele de dovlecel? Chifteluțele de dovlecel merg perfect cu o salată verde sau ca aperitiv. Le puteți servi cu sosuri cum ar fi sosul de iaurt și feta sau un sos de roșii.
Se poate prepara această rețetă în avans? Puteți pregăti aluatul în avans și îl puteți păstra în frigider timp de câteva ore înainte de gătire.
Cu ce să înlocuiesc menta din sos? O puteți înlocui cu cepșoară sau busuioc, de exemplu!
Cu ce să înlocuiți brânza feta? Brânza feta poate fi înlocuită cu brânza la alegere, mozzarella, Gruyère rasă, brânză de capră etc.
Comentarii:
Excelenta reteta, pt. diabetici as exclude complet faina de griu. S-ar putea inlocui cu cea de migdale sau cocos.
F. buna,usor de preparat!