Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il dam pe razatoarea cu ochiurile mari. Il punem intr-o sita si il presam bine sa se scurga toata zeama.
Curatam si morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Pisam usturoiul si tocam marunt verdeata.
Intr-un bol amestecam dovlecelul cu morcovul, verdeata,usturoiul, ouale, sare, piper si condiment de chiftele dupa gust. La sfarsit punem pesmetul, daca mai este nevoie mai adaugam.
Udam mainile cu apa si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Le scoatem apoi pe servete din hartie.
Daca in compozitia de chiftele vom pune si 4-5 linguri cu branza rasa, acestea vor avea un gust si mai bun!
Preparam si garnitura:
Intr-un vas cu apa care fierbe punem legumele congelate.Le lasam sa fiarba 7-8 minute si apoi le scurgem de apa.
Spalam ciupercile si le taiem felii. Le prajim apoi cateva minute in 4-5 linguri ulei. Peste ciuperci adaugam legumele si mai calim 5-6 minute. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Servim chiftelutele calde,alaturi de garnitura de legume.
Comentarii (49):
Buneee!!!!!!!!
O reteta buna si pracrtica
Foarte bun... a iesit excelent..eu am pus mai mult usturoi si pesmet ...bineinteles si branza..
Hmm delicios
E super e o reteta reusita
Chiar azi am primit de la prietena mea dovlecei proaspeti din gradina ei si voi gati negresit chiftelute.
Era mult mai bine sa se fiarba legumele in aburi, nu in apa!
Se pot pune ciupercute si in chiftele, nu langa!Incercati si vedeti...Buneeee
BUN..BUN .....BUN !
BUNE