Bombonele din nuca si prune uscate
Ingrediente
5
Preparare
- O mica observatie: daca prunele sunt prea uscate se inmoie putin. Se pot inlocui cu smochine sau curmale uscate. Si inca o mica completare: eu n-am pus zahar deloc.
- Prefer varianta amaruie, deci pt varianta mai dulce se poate adauga in compozitie 50~100 g zahar; daca se folosesc curmale sau smochine bombonele ies mai dulci decat in varinata cu prune.
- Toate ingredientele, exceptand mierea, se pun in mixer si se toaca pana ce nucile se maruntesc bine si incepe sa iasa putin uleiul din ele. Rezulta o compozitie putin faramicioasa.
- Se adauga treptat cate o lingura de miere, amestecand bine dupa fiecare, pana ce compozitia se leaga putin se poate aduna intr-o bila.
- Se formeaza bilute, mai mult prin framantare usoara intre degete si palma, decat prin rotirea lor intre palme - fiinca au tendinta sa se sfarame
Compozitia este putin uleioasa de la uleiul lasat de nuca, deci fiecare bucatica de compozitie, inainte de a-i da forma de bomboana se poate presa putin intr-un servetel. - Cand sunt gata se pot da prin cacao sau zahar pudra; eu le-am lasat simple.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă