O mica observatie: daca prunele sunt prea uscate se inmoie putin. Se pot inlocui cu smochine sau curmale uscate. Si inca o mica completare: eu n-am pus zahar deloc.
Prefer varianta amaruie, deci pt varianta mai dulce se poate adauga in compozitie 50~100 g zahar; daca se folosesc curmale sau smochine bombonele ies mai dulci decat in varinata cu prune.
Toate ingredientele, exceptand mierea, se pun in mixer si se toaca pana ce nucile se maruntesc bine si incepe sa iasa putin uleiul din ele. Rezulta o compozitie putin faramicioasa.
Se adauga treptat cate o lingura de miere, amestecand bine dupa fiecare, pana ce compozitia se leaga putin se poate aduna intr-o bila.
Se formeaza bilute, mai mult prin framantare usoara intre degete si palma, decat prin rotirea lor intre palme - fiinca au tendinta sa se sfarame Compozitia este putin uleioasa de la uleiul lasat de nuca, deci fiecare bucatica de compozitie, inainte de a-i da forma de bomboana se poate presa putin intr-un servetel.
Cand sunt gata se pot da prin cacao sau zahar pudra; eu le-am lasat simple.