Ne ocupam de prune prima data. Le lasam in apa calda ~ 30 minute.Dupa care se inlatura samburii si se taie feliute. Le lasam deoparte.
Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata marunt in putin ulei.Adaugam orezul si calim in continuare vreo 2-3 minute.Adaugam apa in care dizolvam o lingurita de delikat.
Lasam pe foc potrivit pana orezul trage toata apa. Adaugam prunele si mai lasam cateva minute. Condimentam cu sare si servim cu patrunjel tocat.
Aceasta mancare se poate face si cu zahar. Se caramelizeaza 100 gr zahar, se stinge cu apa, adaugam orezul, zahar vanilat si uitam de celelalte ingrediente de mai sus.
Comentarii:
Excelenta, sanatoasa si dietetica.imi aminteste de anii copilariei, de bunica.deci astfel de retete revin pe piata din mosi stramosi !!!
De ce patrunjel?
Very good
Asa o fac acum !