Spalati orezul in cateva ape. Scurgeti si clatiti mazarea din borcan. Tineti deoparte.
Curatati ghimbirul si puneti-l in mixer/blender impreuna cu cele 2 linguri nuca de cocos, o legatura de verdeata si 1 ceasca apa rece. Mixati pana obtineti un amestec lichid si toate componentele sunt bine maruntite (cateva secunde). Tineti deoparte.
Pregatiti semintele de chimen si de mustar impreuna, si separat batul de scortisoara, cuisoarele, cardamonul si dafinul.
Intr-o oala de 2 litri incalziti Ghee si cand e suficient de fierbinte dar nu fumega (atentie: Ghee fumega mai rapid decat uleiul) aruncati in el semintele de chimen si mustar.
Dupa ce ele pocnesc, puneti inauntru si celelalte condimente: scortisoara, cuisoarele, cardamonul. Dupa 2-3 secunde, nu mai mult ca se ard repede, turnati amestecul de cocos cu ghimbir, verdeata si apa. Turnati si Garam Masala (coriandru macinat daca nu aveti Masala), amestecati si tineti pe foc cam 2 minute.
Turnati in oala orezul si mazarea, amestecati bine. Orezul va absorbi imediat lichidul din oala. Turnati apoi cele 4 cani de apa fierbinte (aprox 1 litru), puneti sare si fierbeti cu capac pe foc mic timp de 20 minute. Amestecati ocazional.
Garnisiti cu cealalta legatura de verdeata tocata. Puteti stropi cu cateva picaturi de zeama lamaie cand serviti.
Comentarii:
E foarte bun .se poate consuma atat simplu cat si cu un adaos de carne pregatita divers ,eu am folosit-o cu snitel vienez.