Orez prăjit cu ou și legume

Servim ca atare sau ca o garnitură la pește sau o mâncare cu carne.
Ingrediente
Preparare
- Încingem uleiul într-un wok, adăugăm 4 fire de ceapă verde tocate mărunt și le călim câteva secunde.
Adăugăm ouăle bătute și amestecăm bine.
Adăugăm legumele decongelate, apoi orezul de la frigider.
Amestecăm bine.
Condimentăm cu sosul de soia și cel de stridii, cu sare și piper alb proaspăt măcinat.
Oprim focul.
Presărăm deasupra coriandru tocat mărunt și un fir de ceapă verde tocat.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Diana Lucia
Orezul, chiar si cel prefiert (parboiled), se fierbe (cam20 de minute, pana la absorbgtia apei) in proportie de 1 cana de orez + 2 si jumatate cani de apa (daca vasul de fierbere este etans si nu sunt pierderi de apa), sau + 3 cani si jumatate de apa in vas cu capac normal. Desi nu este obligatoriu in cazul orezului prefiert, eu il mai tin si la inmuiat un timp variabil, pentru ca creste bobul mai bine.
anonymous
Am facut si este fffgustos,l-am trimes si verisoarei mele Rika la Jerusalem
Zana
anonymous
:) super
anonymous
Super..... Farà comentarii
anonymous
Imi plac retetele
anonymous
Imi place orerzul cu legume ,dar cam multa prajeala.In rest cred ca este gustos
anonymous
Bine.
anonymous
De mult voiam sa aflu reteta asta. multumesc doamnei mihaela18.
anonymous
Inspirată combinaţia!
anonymous
Super
Punctează această reţetă