Orez prajit cu omleta si legume
Ingrediente
6
Pt omleta:
Cost estimat: 1.86Euros€ (0.31€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Orezul se fierbe cu o zi inainte de al praji si se tine la rece. A fiert aseara, astfel : l-a spalat in apa rece, l-a pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-a acoperit cu un capac.
- A redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-a mai lasat inca 10 sub capac. A dat capacul la o parte, l-a lasat sa se raceasca si l-a pus la frigider pana a doa zi .
- A preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care a taiat marunt cimbru proaspat. A prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi a rulat-o si cu un cutit ascutit, a taiat fasii foarte subtiri.
- Castravetele l-a taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-a tocat marunt. Intr-o tigaie wok, a incins uleiul si a pus la prajit legumele,pentru 2-3. A adaugat orezul si dupa alte 3, a pus si taiteii de omleta.
- A amestecat de cateva ori, a mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 189Kcal
- Carbo: 15.5g
- Grăsimi: 12.1g
- Grăsimi sat.: 2.9g
- Proteine: 4g
- Fibre: 1.2g
- Zahăr: 1.6g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (80g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
S