Orezul se fierbe cu o zi inainte de al praji si se tine la rece. A fiert aseara, astfel : l-a spalat in apa rece, l-a pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-a acoperit cu un capac.
A redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-a mai lasat inca 10 sub capac. A dat capacul la o parte, l-a lasat sa se raceasca si l-a pus la frigider pana a doa zi .
A preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care a taiat marunt cimbru proaspat. A prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi a rulat-o si cu un cutit ascutit, a taiat fasii foarte subtiri.
Castravetele l-a taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-a tocat marunt. Intr-o tigaie wok, a incins uleiul si a pus la prajit legumele,pentru 2-3. A adaugat orezul si dupa alte 3, a pus si taiteii de omleta.
A amestecat de cateva ori, a mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara.
Comentarii:
Execrabil.