Orez prajit cu omleta si legume

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
45 min
189 Kcal

Ingrediente

6

Pt omleta:

Cost estimat: 1.86 (0.31€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Orezul se fierbe cu o zi inainte de al praji si se tine la rece. A fiert aseara, astfel : l-a spalat in apa rece, l-a pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-a acoperit cu un capac.
  • A redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-a mai lasat inca 10 sub capac. A dat capacul la o parte, l-a lasat sa se raceasca si l-a pus la frigider pana a doa zi .
  • A preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care a taiat marunt cimbru proaspat. A prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi a rulat-o si cu un cutit ascutit, a taiat fasii foarte subtiri.
  • Castravetele l-a taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-a tocat marunt. Intr-o tigaie wok, a incins uleiul si a pus la prajit legumele,pentru 2-3. A adaugat orezul si dupa alte 3, a pus si taiteii de omleta.
  • A amestecat de cateva ori, a mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 189Kcal
  • Carbo: 15.5g
  • Grăsimi: 12.1g
  • Grăsimi sat.: 2.9g
  • Proteine: 4g
  • Fibre: 1.2g
  • Zahăr: 1.6g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (80g)
CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

steve_s2022, 23/01/2023

Execrabil.

(0) (0) abuz