Orez prăjit cu creveți

Orez prăjit cu creveți
Felul principal
Ușor
25 min

Orez chinezesc delicios și foarte ușor de pregătit

Ingrediente

2

Preparare

Preparare15 min
Gătire10 min
  • Am început prin a spăla orezul de două ori. Apoi, l-am fiert în 600 ml apă până când bobul s-a înmuiat. L-am scurs foarte bine și l-am trecut printr-un jet de apă rece. Pentru ca în timpul preparării orezul să nu se sfărâme și să obțin un terci, l-am lăsat 2 ore la frigider.
    Am tăiat ceapa verde, ardeiul gras și morcovul julien - ceapa am tăiat-o puțin mai groasă decât celelalte legume.
    Am pregătit o omletă dintr-un ou, pe care am lăsat-o să se răcească și apoi am tăiat-o în pătrățele de aproximativ 2x2 cm.
    Într-un wok, am încălzit puțin ulei de măsline și am gătiti creveții decorticați pentru 3-4 minute. I-am scos pe o farfurie și i-am lăsat deoparte.
    În același wok, am pus o lingură de ulei, am adăugat morcovul, ardeiul gras, ceapa verde, mazărea dezghețată, porumbul și ghimbirul tocat foarte mărunt.
  • Am călit legumele 5 minute la foc mare, am adăugat creveții și orezul amestecat cu uleiul de susan și sosul de soia.
  • Le-am mai lăsat pe foc doar cât să se încălzească orezul și la sfârșit am adăugat omleta tăiată pătrățele.
    Am servit orezul prăjit în boluri, decorat cu ceapă verde.

Punctează această reţetă

LLacrimioara88

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Ioana

Se poate înlocui cu ceva uleiul de susan?

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mea bleac

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Usor si bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am gatit ceva asemanator cu paste in loc de orez si a iesit foarte gustos.

abuz

anonymous

F.bun

abuz

anonymous

Super, delicios

abuz

anonymous

Super !

abuz

anonymous

F.bun

abuz

anonymous

Excelent

abuz