Am început prin a spăla orezul de două ori. Apoi, l-am fiert în 600 ml apă până când bobul s-a înmuiat. L-am scurs foarte bine și l-am trecut printr-un jet de apă rece. Pentru ca în timpul preparării orezul să nu se sfărâme și să obțin un terci, l-am lăsat 2 ore la frigider. Am tăiat ceapa verde, ardeiul gras și morcovul julien - ceapa am tăiat-o puțin mai groasă decât celelalte legume. Am pregătit o omletă dintr-un ou, pe care am lăsat-o să se răcească și apoi am tăiat-o în pătrățele de aproximativ 2x2 cm. Într-un wok, am încălzit puțin ulei de măsline și am gătiti creveții decorticați pentru 3-4 minute. I-am scos pe o farfurie și i-am lăsat deoparte. În același wok, am pus o lingură de ulei, am adăugat morcovul, ardeiul gras, ceapa verde, mazărea dezghețată, porumbul și ghimbirul tocat foarte mărunt.
Am călit legumele 5 minute la foc mare, am adăugat creveții și orezul amestecat cu uleiul de susan și sosul de soia.
Le-am mai lăsat pe foc doar cât să se încălzească orezul și la sfârșit am adăugat omleta tăiată pătrățele. Am servit orezul prăjit în boluri, decorat cu ceapă verde.
Comentarii:
Se poate înlocui cu ceva uleiul de susan?
Mea bleac
Usor si bun
Am gatit ceva asemanator cu paste in loc de orez si a iesit foarte gustos.
F.bun
Super, delicios
Super !
F.bun
Excelent