Orez prăjit cu creveți

Orez chinezesc delicios și foarte ușor de pregătit
Ingrediente
2
Preparare
Preparare15 min
Gătire10 min
- Am început prin a spăla orezul de două ori. Apoi, l-am fiert în 600 ml apă până când bobul s-a înmuiat. L-am scurs foarte bine și l-am trecut printr-un jet de apă rece. Pentru ca în timpul preparării orezul să nu se sfărâme și să obțin un terci, l-am lăsat 2 ore la frigider.
Am tăiat ceapa verde, ardeiul gras și morcovul julien - ceapa am tăiat-o puțin mai groasă decât celelalte legume.
Am pregătit o omletă dintr-un ou, pe care am lăsat-o să se răcească și apoi am tăiat-o în pătrățele de aproximativ 2x2 cm.
Într-un wok, am încălzit puțin ulei de măsline și am gătiti creveții decorticați pentru 3-4 minute. I-am scos pe o farfurie și i-am lăsat deoparte.
În același wok, am pus o lingură de ulei, am adăugat morcovul, ardeiul gras, ceapa verde, mazărea dezghețată, porumbul și ghimbirul tocat foarte mărunt. - Am călit legumele 5 minute la foc mare, am adăugat creveții și orezul amestecat cu uleiul de susan și sosul de soia.
- Le-am mai lăsat pe foc doar cât să se încălzească orezul și la sfârșit am adăugat omleta tăiată pătrățele.
Am servit orezul prăjit în boluri, decorat cu ceapă verde.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: