Orez prajit cu ou si creveti

Ingrediente
2
Rețete inrudite
-
Orez brun cu broccoli și creveti! ușor și echilibrat
-
Orez cantonez express la multicooker-cookeo
-
Orez cantonez
-
Orez pentru sushi super-ușor în cookeo!
Preparare
Preparare10 min
Gătire5 min
- Se incinge uleiul intr-un wok, la foc iute. Se adauga morcovul si orezul si se prajeste, amestecand, circa 1 minut. Se adauga creveti , mazare, sos de soia, usturoi, ardei gras, lemongrass, ghimbir si ardei iute. Se continua gatitul, amestecand, circa 1 minut.
- Se imprastie ingredientele spre laterale, ca sa se obtina o zona libera in centrul wok-ului. Se adauga oul. Se lasa cateva secunde, apoi se amesteca rapid cu restul ingredientelor si se gateste 2-3 minute.
- Se ia wok-ul de pe foc, se adauga ceapa verde si coriandrul si se amesteca. Se serveste orezul imediat.
- A folosit lemongrass conservat, din cutie, dar pe piata a inceput sa se gaseasca si lemongrass uscat si chiar proaspat. Planta rezista bine 10-15 zile, in frigider, sau careva saptamanai pana se usuca treptar, la temperatura camerei. Unii comercianti profita de acest lucru si au inceput s-o importe. A vazut lemongrass proaspat la Bacania Veche si conservat la Ki Life.
- Presupun ca stiti deja, dar precizez, doar ca sa ma asigur: sos de soia si ghimbir se gasesc in toate supermarketurile.
- Creveti cruzi, congelati, se gasesc in Mega Image. Decongelati-i lent, in frigider, peste noapte, apoi curatati-i de cochilie.