Am spalat orezul bine cu apa fierbinte, in 7-9 ape si l-am lasat deoparte putin acoperit in ultima apa. Intre timp am curatat ceapa si am tocat-o. Am taiat ardeii cubulete iar telina si morcovul le-am ras mare. Am pus o craticioara cu 1 litru apa pe foc. In alta craticioara am pus uleiul de masline si am inabusit mai intai ceapa, apoi am adaugat cubuletele de ardei si la urma morcovul si telina, amestecand continuu. Cand apa din craticioara a dat in clocot, adaugam orezul peste amestecul de legume si apoi apa clocotita. Punem si sarea impreuna cu Secretul gustului amestecam rapid si acoperim craticioara. Lasam craticioara pe focul cel mai mic posibil cca 15 minute, fara sa amestecam. Dupa 15 minute verificam daca orezul a absorbit apa sau daca s-a prins cumva, ceea ce n-ar trebui daca focul a fost destul de mic si gata! Mai lasam vasul acoperit si dupa ce am stins focul, pentru ca orezul sa se umble si sa absoarba toata zeama.
Am pus ciupercutele intr-un vas termorezistent, le-am stropit cu ulei de masline si putina sare si le-am bagat la cuptor.
Ca sa arate frumos in farfurie, am pus orez intr-un vas de sticla si l-am lasat asa pana s-a mai racit, apoi l-am rasturnat pe farfurie, iar in jurul lui am pus ciupercutele coapte
O banala reteta de orez cu legume pe care ai facut-o "varza"! Nu se pune niciodata sare ciupercilor, indiferent cum le prepari. Si fara chimicale nu se poate? Iar prezentarea este de pe vremea bunicii.
In plus fata de comentariul Anei, ciupercile cer piper, nu sare. O telina poate avea si 500g! De ce bob rotund si nu bob lung?? Nici un fel de sos? Se vede lipsa totala de experienta, mergeti prin tari arabe sau India, hehe;)
Orezul nu este grîul pentru colivă... Doar acela se spală în 9 ape ... Orezul se spală din una-două ape ... nu are rost să ne complicăm fără rost ,doar ca să „părem mai intresanți ”...Prezentarea este fără pretenții ... dacă în pilaf se adăuga și un vărf de cuțit de curry, totul ar fi fost perfect ...
Comentarii (21):
O banala reteta de orez cu legume pe care ai facut-o "varza"! Nu se pune niciodata sare ciupercilor, indiferent cum le prepari. Si fara chimicale nu se poate? Iar prezentarea este de pe vremea bunicii.
In plus fata de comentariul Anei, ciupercile cer piper, nu sare. O telina poate avea si 500g! De ce bob rotund si nu bob lung?? Nici un fel de sos? Se vede lipsa totala de experienta, mergeti prin tari arabe sau India, hehe;)
Orezul nu este grîul pentru colivă... Doar acela se spală în 9 ape ... Orezul se spală din una-două ape ... nu are rost să ne complicăm fără rost ,doar ca să „părem mai intresanți ”...Prezentarea este fără pretenții ... dacă în pilaf se adăuga și un vărf de cuțit de curry, totul ar fi fost perfect ...
Super bun!
Aspectos si hranitor
Mia placut reteta,,,
Foarte extetic si apetisant. bravo
Arata ssuper cipercutele
Gustos si sanatos!
Foarte buna!