Fierbem orezul de jumatate, in apa cu putina sare si o lingura de ulei. Tocam ceapa marunt si o tragem la tigaie adaugand putina apa calduta peste, pana devine moale.
Peste ceapa adaugam ardeiul taiat cubulete si jumate de pahar cu apa.Lasam sa se inmoaie putin si sa se evapore apa, dupa care adaugam ciupercile taiate cubulete, care in prealabil au fost curatate si spalate bine.
Adaugam si dovlecelul taiat tot cubulete si acoperim cu un capac.Dovlecelul si ciupercile vor lasa o zeama, de aceea nu mai este necesar sa adaugam apa.Adaugam peste si orezul fiert de jumate, dupa ce l-am spalat si strecurat bine.
Daca vedeti ca zeama legumelor nu este de ajuns adaugati putina apa calda peste, astfel incat sa poata fierbe orezul.
Cand a scazut apa iar orezul este aproape fiert , opriti focul acoperiti cu un capac 5 minute.
Comentarii:
Bun bun
Excelenta, reteta!
Excelent