Orez cu legume si ciuperci

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
45 min
501 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 5.13 (1.28€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Fierbem orezul de jumatate, in apa cu putina sare si o lingura de ulei. Tocam ceapa marunt si o tragem la tigaie adaugand putina apa calduta peste, pana devine moale.
  • Peste ceapa adaugam ardeiul taiat cubulete si jumate de pahar cu apa.Lasam sa se inmoaie putin si sa se evapore apa, dupa care adaugam ciupercile taiate cubulete, care in prealabil au fost curatate si spalate bine.
  • Adaugam si dovlecelul taiat tot cubulete si acoperim cu un capac.Dovlecelul si ciupercile vor lasa o zeama, de aceea nu mai este necesar sa adaugam apa.Adaugam peste si orezul fiert de jumate, dupa ce l-am spalat si strecurat bine.
  • Daca vedeti ca zeama legumelor nu este de ajuns adaugati putina apa calda peste, astfel incat sa poata fierbe orezul.
  • Cand a scazut apa iar orezul este aproape fiert , opriti focul acoperiti cu un capac 5 minute.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 501Kcal
  • Carbo: 99.9g
  • Grăsimi: 3.5g
  • Grăsimi sat.: 0.3g
  • Proteine: 15g
  • Fibre: 6.6g
  • Zahăr: 3.7g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 14
Informații nutriționale pentru 1 porție (361g)
DDeea

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

04/02/2014

Bun bun

(0) (0) abuz
04/12/2012

Excelenta, reteta!

(0) (0) abuz
01/11/2011

Excelent

(0) (0) abuz