Orezul se pune la umflat in apa fierbinte pentru 20-30 de minute.Morcovul se da pe razatoare mare, ardeii, ciupercile se taie bucatii mici si ceapa se toaca marunt.
Se caleste ceapa in putin ulei.Dupa ce se inmoaie bine ceapa si incepe sa devina aurie se adauga in oala restul de legume. Se calesc impreuna cu ceapa pentru 5 minute.
Se adauga cantitatea de apa (la 1 cana de orez se pune 1 cana si jumatate de apa). Pus 2 cani de apa pentru ca am pus multe legume.Se condimenteaza dupa gust cu delicat si curry (sau ce doriti).
Cand incepe apa sa fiarba , se scurge orezul si se adauga in oala. Se amesteca bine orezul cu legumele.Se pune un capac la orez si se da focul mic.
Orezul este gata atunci cand a scazut bine apa si orezul este moale(daca gustati si se mai simt boabele de orez mai adaugati un pic de apa si amestecati folosindu-va de toartele cratitei, nu folositi lingura).Se serveste simplu sau cu salata de cruditati.
Nu inteleg pentru ce sa pui orezul in apa fierbinte inainte, care-i spilul? Ca sa fie bun, orezul trebuie sa-si traga de la inceput un lichid gustos, nu apa chioara! Asadar, orezul dupa ce este spalat de surplusul de amidon se pune peste legumele calite si se caleste si el putin impreuna cu legumele pana absoarbe tot sucul lasat de acestea dupa care se adauga SUPA DE LEGUME nu apa chioara! La acest gen de pilaf eu nu pun ciuperci si ca sa fie si mai bun eu pun si o rosie tocata marunt sau data prin blender. Ciupercile le folosesc separat cand fac pilaf numai cu ciuperci,
Comentarii (25):
Minunat! Mi-a ieșit superb și nu gătesc de mult timp
Nu inteleg pentru ce sa pui orezul in apa fierbinte inainte, care-i spilul? Ca sa fie bun, orezul trebuie sa-si traga de la inceput un lichid gustos, nu apa chioara! Asadar, orezul dupa ce este spalat de surplusul de amidon se pune peste legumele calite si se caleste si el putin impreuna cu legumele pana absoarbe tot sucul lasat de acestea dupa care se adauga SUPA DE LEGUME nu apa chioara! La acest gen de pilaf eu nu pun ciuperci si ca sa fie si mai bun eu pun si o rosie tocata marunt sau data prin blender. Ciupercile le folosesc separat cand fac pilaf numai cu ciuperci,
Foarte buna aceasta reteta si foarte dietetica
Ff buna.am incercat-o
Poftà bunà!
Super bun
Cam putina apa; la mine a cerut cam 3 cani de apa la una de orez in rest e ok.probabil orezul trebuie fiert inainte de a fi adaugat in oala
Foarte tare .mi-a iesit super
Foarte bun
Ko