Tort de ciocolata cu prune uscate
Ingrediente
8
Preparare
Preparare35 min
Gătire30 min
- Pune prunele intr-un vas, toarna deasupra coniacul si lasa-le sa stea 1-2 ore pana cand coniacul a fost absorbit.Incalzeste cuptorul la 190?C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm.
- Intr-un vas pune pudra de cacao, ciocolata, untul, 130 gr zahar si 100 ml apa fierbinte si incalzeste-le, amestecandu-le, pana cand obti o compozitie omogena.Lasa compozitia sa se raceasca putin.Bate albusurile spuma, adauga zaharul ramas si bate-le din nou.
- Cerne faina si scortisoara, apoi inglobeaz-o usor in albusuri, folosind o lingura de metal.Inglobeaza si amestecul cu ciocolata, apoi toarna compozitia obtinuta in tava pregatita.
- Aranjeaza deasupra prunele (acestea se vor scufunda in timpul coacerii), stropeste tortul cu coniacul ramas de la prune si coace-l 30 minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă