Tort de ciocolata cu prune uscate

Desert
Foarte ușor
1 h 5 m

Ingrediente

8

Preparare

Preparare35 min
Gătire30 min
  • Pune prunele intr-un vas, toarna deasupra coniacul si lasa-le sa stea 1-2 ore pana cand coniacul a fost absorbit.Incalzeste cuptorul la 190?C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm.
  • Intr-un vas pune pudra de cacao, ciocolata, untul, 130 gr zahar si 100 ml apa fierbinte si incalzeste-le, amestecandu-le, pana cand obti o compozitie omogena.Lasa compozitia sa se raceasca putin.Bate albusurile spuma, adauga zaharul ramas si bate-le din nou.
  • Cerne faina si scortisoara, apoi inglobeaz-o usor in albusuri, folosind o lingura de metal.Inglobeaza si amestecul cu ciocolata, apoi toarna compozitia obtinuta in tava pregatita.
  • Aranjeaza deasupra prunele (acestea se vor scufunda in timpul coacerii), stropeste tortul cu coniacul ramas de la prune si coace-l 30 minute.

Punctează această reţetă

LLaylalala

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: