Totul a inceput simplu, cu o vizita la Auchan pentru ca am auzit ca acolo au tavi de tarta cu fund detasabil (indeed, 15 lei, get it while you can, eu mi-am luat 3 bucati :)). Nu prea-mi place hypermarketul asta, ca de altfel mai niciunul, dar tre' sa recunosc ca de acum o sa le port o vesnica simpatie, pentru ca, dupa ce m-am holbat in vitrina de la macelarie, am dat peste un nene francez, sef pe acolo, care a fost suficient de amabil cat sa-i cante in strune nebunei: l-am trimis in misiune sa-mi caute
o bucata mare de piept de porc. Dupa care l-am trimis inapoi cu ea, sa mi-o dezoseze (puteam si eu sa fac asta acasa, but why bother). Apoi am zis cel mai satisfacut
mercide care am fost in stare si am plecat acasa cu traista plina.
In bucatarie am desfacut animalu' si l-am pus sa astepte...
...cat eu am prajit 2 minute, intr-o tigaie uscata,
1 lingurita de boabe de piper negru si 2 linguri de seminte de fenicul.Pe care le-am pus apoi in mojar si le-am batut bine cu niste
sare de mare,
cimbrusi cativa
catei de usturoi(nu intrebati cati, ca eu intotdeauna pun exagerat de mult :)) plus doua linguri de
ulei de masline.
Cu pasta obtinuta am manjit bine animalul' (doar pe partea cu carne - cea cu soric a avut parte de alt tratament ;) si l-am bagat la frigider cateva ore (peste noapte works even better)
Cand a fost vremea, l-am scos afara, i-am mai pus niste cimbru ca sa fiu sigura si l-am rulat & legat cu sfoara intr-un fel de rulada
Pielea i-am frecat-o apoi bine de tot cu sare grunjoasa si ulei de masline, am pus monstrul intr-o tava si l-am bagat la cuptorul incins (sa zicem 200g) vreo 20 de minute, cat sa get the juices flowing.
Apoi l-am scos, am invelit toata treaba in folie de aluminiu si l-am trecut inapoi in cuptor, cu focul dat mic (160 de grade) unde l-am si lasat vreo 3 ore.
Cand si timpul asta a trecut, am dat jos folia, am stors o jumatate de lamaie peste soric si l-am mai bagat juma' de ora la cuptor ca sa se rumeneasca si sa se faca crocanta pielea. Slurp. Din cand in cand il intorceam de pe-o parte pe alta, sa iasa uniform.
In final, porcul s-a trezit pe masa langa un munte de piure amestecat cu patrunjel si niste muraturi crocante. Ba chiar am pus deoparte si niste sos din cel lasat de animal in tava, pentru ca
cinevase temea ca va fi prea uscat. Ba pe naiba! A fost chiar cel mai fraged porc pe care l-am mancat ever - efectiv ti se topea in gura. N-a mai fost nevoie decat de un rose sec si usurel, to wash it down.
PS - la masa asta am mai facut si o tarta cu mere. era sa murim :))
Si sa nu uit - toata distractia costa cam 6 lei/ persoana. Cu tot cu garnitura, dar fara muraturi ;) Alea au fost din productia familiei. Porc ieftin si buuun
Comentarii:
Sună bine rețeta! Pregătesc și eu ,,animalu',, și vedem ce iese... :))
Superb...comentariu!