Rulada portugheza cu portocale

Desert
Ușor
30 min

O rulada aparte! Particularitatea sa? Contine 8 oua (da, cititi bine) si niciun pic de faina! Ouale ajuta la obtinerea unei texturi moale si care aproape ca ne face sa credem ca este insiropata ;-)

Ingrediente

12

Materiale

  • Tava de copt
  • prosoape de bucatarie ude

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Rulada portugheza cu portocale - Preparare etapa 1Bateti ouale cu zaharul. Adaugati coaja de 1 portocala si sucul de la ambele portocale.
  • Rulada portugheza cu portocale - Preparare etapa 2Apoi se adauga untul topit, amidonul de porumb si praful de copt. Bateti bine.
  • Rulada portugheza cu portocale - Preparare etapa 3Ungeti o tava de copt cu unt si puneti o foaie de hartie copt pe fund. Turnati amestecul in tava peste hartia de copt. Acest amestec este foarte lichid, dar se va găti bine, nu va faceti griji!
  • Rulada portugheza cu portocale - Preparare etapa 4Coaceti 15 minutes la 180°C.
  • Rulada portugheza cu portocale - Preparare etapa 5Scoateti-o din cuptor si rasturnati-o pe un prosop ud. Scoateti hartia de copt si pudrati cu zahar pudra pe toata suprafata.
  • Rulada portugheza cu portocale - Preparare etapa 6Puneti un prosop ud si deasupra si intoarceti. Apoi rotiti pentru a-i forma unei rulade. Lasati sa se raceasca.
  • Rulada portugheza cu portocale - Preparare etapa 7Bravooo!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Se poate umple cu gem aceasta RULADA??

Incercati! Reteta originala nu e cu umplutura, dar nu va impiedica nimeni sa adaptati reteta dupa gusturile dvs. Alegeti un gem care sa mearga cu gustul de portocale :)

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

stoica_a2019

Foarte bună!! Plus ca se face si foarte usor .

am gătit această rețetă
abuz

Diana Lucia

Am gatit-o. Este excelenta. S-a mancat imediat, (adica jumatate din ea, jumatate a ramas pentru a doua zi, desi ne-am abtinut cu greu sa nu o dam gata din prima).

am gătit această rețetă
abuz

elena_pislariu

Arata foarte bine, am crezut initial ca avea gem in interior

abuz

g_th_s2018

0 reteta exceptionala ca toate cele trimise la pete chef

abuz

anonymous

ARATA FOARTE BINE!

abuz

doina

Minunata reteta,mai ales ca nu e cu faina.Rste buna pentru cei care nu au voie la gluten

abuz