Petitchef

Rulada de ciocolata cu fistic si portocale

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Blat:

Crocant de fistic:

Crema:

Preparare

  • Bateti galbenusurile cu 25 g zahar si sare.Bateti albusurile spuma tare cu restul de 75 g zahar.Adauga-l la galbenusuri.
  • Amesteca faina cu amidonul si cacaoa si cernele in compozitia de oua.Amesteca de jos in sus pentru a le incorpora.Toarna aluatul obtinut pe o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt unsa si presara deasupra ciocolata maruntita.
  • Da la cuptorul preincalzit la 220 C pentru 10 minute si inteapa daca face bolfa. Se scoate si se rastoarna pe un prosop ud, acoperind-o cu un altul tot ud.
  • Topiti zaharul pudra pentru a face crocantul si adaugati fisticul, amestecand.Turnati pe o hartie de copt unsa cu ulei si lasati sa se raceasca.Dupa ce s-a racit complet rupeti-l in bucati, puneti-l intr-o punga si maruntiti-l cu ajutorul sucitorului.
  • .Preparati budinca dupa indicatiile de pe ambalaj folosind 500 ml de lapte si 50 g zahar.Bateti untul cu zaharul pudra si incorporati budinca racita. Topiti ciocolata pe baie de aburi, lasati sa se raceasca putin si incorporati la crema impreuna cu coniacul.
  • Pregatiti blatul de rulada deslipind hartia de copt si taind marginile inestetice.Acoperiti-l mai intai cu dulceata de portocale apoi cu 2/3 din cantitatea de crema lasand o bordura de 2 cm de-a lungul fiecarei laturi
  • .Ruleaza cu ajutorul prosopului rulada.Acopera cu restul de crema si da la frigider pentru 30 de minute.Scoate si orneaza cu crocantul de fistic si portocala curatita de coaja si pieliti.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta regilor cu zmeura si fistic
Tarta regilor cu zmeura si fistic
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake tip baklava cu fistic
Cheesecake tip baklava cu fistic
20 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2 h 35 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Buturugă cu somon si fistic
Buturugă cu somon si fistic
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează