Punem apa la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa se formeze spuma deasupra,punem untul si amestecam pana se topeste.Adaugam si cacao,dam deoparte de pe foc si adaugam si laptele prfa si esenta de rom.
Dupa ce s-a copt blatul,il rasturnam pe un prosop umed presarat cu zahar,ca sa nu se lipeasca. Asta invatat de la cuscra Danelutza. Rulam cu grija si lasam cateva minute la aburit. Derulam si ungem cu ciocolata fierbinte.Rulam din nou si lasam la racit.
Intre timp topim ciocolata impreuna cu frisca.Dupa ce s-a racorit,acoperim rulada.Ciocolata alba o punem intr-o punga pe care o tinem cateva minute in apa fierbinte.Taiem la un colt si "spritam" peste rulada "imbracata" in negru.
Mie personal mi s-a parut ca a iesit cam multa ciocolata,asa ca mai lasat deoparte cateva linguri pe care le-am modelat sub forma de bilute. tavalit prin nuca de cocos si au iesit cateva bombonele delicioase.
Comentarii (14):
Pentru cineva ca mine(incepatoare in ale prajiturilor)nu prea face sens reteta ta.
incepi etapa 2 prin a spune:"dupa ce s-a copt blatul"!
Care blat?
Nu este clar.
Scuza , nu am inteles nimic....mai scrieti Romaneste.
Si ce faci cu ouale, amidonul si faina? Aluatul iese doar din cele fierte si cacao?
Grozav!
Prajitura BUNA !!!! explicatia ...EXECRABILA...
Excelenta si rapida
E ok
Foarte buna!!!
Cred ca este un desert destul de delicios