Asa cum astazi este ziua mea, m-am gandit sa fac ceva bun. Plus ca in seara asta voi avea si musafiri. Am ajuns la concluzia ca vreau sa fac ceva repede dar care sa fie tortusi de efect. Sa fie racoritor dar nu inghetata. Asa, am ajuns la aceasta praj
o supa crema deosebita la gust datorita multitudinii de ingrediente si condimente, satioasa si sanatoasa se poate mixa mai mult ca sa devina crema,eu am lasat totusi sa aibe aspect de ciorba-tocana,atentie e iute si contine vin rosu,deci exclus ptr copii
mal
V-am aratat de dimineata cum se fac rulourile de salata creata cu crema de branza si telina si va promiteam sa va arat si langa ce le-am servit.
Ei bine, iata marele secret : "cartofi albi " ( asa le spunea mama )
Cred ca e unul dintre
mal
Vinetele spalate, le-am taiat rondele, le-am sarat si le-am lasat sa se scurga intr-o strecuratoare. Le-am dat prin faina, ou si pesmet si le-am prajit in baie de ulei.
Pentru crema de branza am folosit branza feta si branza topita cu smantana la tu
Aveam in camara de ceva vreme niste alune de padure in coaja. Si mai aveam doua bucati de avocado asa ca am zis sa le folosesc intr-un desert. Ei bine am imbinat aceste doua fructe delicioase, am adaugat cateva ingrediente aromate si a rezultat crema de f
Käseroulade mit Olivencreme und Schinken 130 g cascaval,razuit_____________ 130 g Bergkäse,gerieben 50 g masline,fara sîmburi__________ 50 g Oliven,ohne Kerne 70 g crema de brînza_____________ 70 g Frischkäse 120 g sunca,felii
sau bustean de Craciun cu alune de padure sau yule log with hazelnuts :) adica o rulada cu crema, care se decoreaza (sau nu) in asa fel incat sa semene cu o bucata de trunchi de copac. Reteta am gasit-o intr-o cartulie a colectiei Marabout ''Chocolat, des
Tortul acesta l-am pregatit pt ziua Cristianei, nepotica noastra cea mare, surioara lui Raducu.
Timp de preparare : aprox 1 ora si 20 minute.
Ingrediente:
Pt blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt dr oetker, 1 plic
Reteta pentru Crema din oua întregi cu albusul batut spuma
Cînd se prepara din oua întregi, oricare din cremele precedente se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma tare; se adauga 60?70 g zahar pentru un albus, iar pentru 2?3 albusuri
Crema cu suc de fructe visine, cirese, zmeura, fragute, caise, ananas
Ingrediente pentru crema de fructe
Cantitatile ingredientelor si manopera sînt aceleasi ca si la crema clin reteta precedenta, adaugînddui-se suc din fructele respective.
Ingrediente:
3 cartofi
2 cepe
o radacina de patrunjel
o telina radacina si frunze
un ardei gras verde
un gogosar
sare
un dovlecel
un pastarnac
1-2 bobite de piper
2-3 lingurite de ulei de masline
2-3 catei de usturoi
500 g de rosii sau suc d
Reteta Crema de cacao cu gelatina I
Reteta Crema de ciocolata cu gelatina I
Cantitatile ingredientelor sînt aceleasi ca si la ?Crema de vanilie cu gelatina I adaugîndu-se 50 g cacao, cernuta neaparat prin sita de sîrma inoxidabila sau 100 g
Reteta Crema de vanilie cu gelatina (I)
Ingrediente pentru Crema de vanilie cu gelatin a :
- 4 oua mari,
- 12 foi sau 35 g granule de gelatinei,
- 200 ml lapte
- 250 g zahar tos, o lingura rom (15 ml),
- 500 g frisca, un plic cu zahar va
Ingrediente:
1 kg cartofi
100 g unt
ulei pentru uns tava
sare
piper
marar
150 g branza proaspata
100-150 g smantana
3-4 fire usturoi verde
o lingura patrunjel verde
Mod de preparare:
Cartofii se cur???, se spal? ?i se taie felii. Se pun într-o tav? un
Crema de vanilie cu rom, la pahar
Crema de vanilie se pregateste cum s-a aratat în reteta precedenta , cu deosebirea ca, în albus se pun 30 ml rom, cînd se bate spuma cu zaharul tos.
Crema se amesteca cu spuma prin rasturnare, pîna se omogenizeaza,,
Reteta pentru Crema de zahar ars cu gelatina I
Cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sint aceleasi ca în reteta precedenta , laptele înlocuindu-se cu sirop de zahar ars.
Intr-o tigaie smaltuita, pusa la foc mijlociu (la aragaz,
Reteta pentru Crema de cafea cu gelatina I
Toate cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sînt iden tice ca si la ?Crema de vanilie cu gelatina I laptele înlocuindu-se cu esenta de cafea.
Esenta de cafea se prepara din: o lingura c
Reteta pentru Crema din suc de fructe cu gelatina I
Se prepara ca si ?Crema de vanilie cu gelatina I , înlocuindu-se laptele cu sucuri de fructe: suc de lamaie diluat, dupa gust, cu apa, suc de portocale (si coaja rasa pentru aroma), suc de zmeura
Toffee Creme 2 linguri sirop de artar_________________ 2 EL Ahornsirup 180 ml smîntîna de frisca_______________ 180 ml Schlagsahne 140 g zahar brun_____________________ 140 g brauner Zucker 6 linguri apa________________________ 6 EL Wasser
Ingrediente Oua: daca bateti ouale de mana, trebuie sa despartiti galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si se adauga la sfarsit in compozitie, amestecand cu telul. Faina : se cerne mereu direct peste compozitie. Daca folositi faina integrala, pa
Reteta glazura de serbet
Ingrediente si mod de preparare pentru reteta glazura de serbet:
Glazurile se pregatesc mai rapid cu serbet de diverse culori si arome, procurat din comert. Pentru glasarea unui tort mare si înalt este indicat sa se foloseas