Crema de cafea cu gelatina I

votează acum
Crema de cafea cu gelatina I

Reteta pentru Crema de cafea cu gelatina I

Toate cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sînt iden tice ca si la ?Crema de vanilie cu gelatina I laptele înlocuindu-se cu esenta de cafea.

Esenta de cafea se prepara din: o lingura cu vîrf de cafea naturala si o lingura cu vîrf de cicoare sau numai cu 2 linguri cu vîrf de cicoare.

Cafeaua si cicoarea se fierb în 300 ml apa, cea 10 minute; se lasa 30 minute, ca sa se aseze, apoi se filtreaza prin tifon dublu, cu un strat subtire de vata pe el, asezat pe o strecuratoare. Se cîntareste 200 ml esenta si, cînd este complet rece, se înmoaie gelatina în ea.

Gelatina se poate înmuia în 200 ml apa rece; pentru aroma, se adauga 50 g nescafe, numai dupa ce s-a topit gelatina si s-a îngrosat sodoul, adica imediat dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi, în rest, se continua ca si pentru ?Crema de vanilie cu gelatina I .

Share this on Facebook


Tweet This!


Share this on del.icio.us


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Subscribe to the comments for this post?


Email this via Gmail


Retete asemanatoare

Crema de zahar ars cu gelatina I
Crema de vanilie cu gelatina II
Crema de vanilie cu gelatina I
Glazura de serbet
Frisca cu gelatina pentru ornat


R Retete de prajituri si torturi

Comentarii

Punctează această reţetă: