Reteta pentru Crema de zahar ars cu gelatina I
Cantitatile ingredientelor si modul de preparare a cremei sint aceleasi ca în reteta precedenta , laptele înlocuindu-se cu sirop de zahar ars.
Intr-o tigaie smaltuita, pusa la foc mijlociu (la aragaz, se pune un disc …. metal peste flacara) se caramelizeaza 100 g zahar tos ( v. Nuga sau grilaj) cînd se formeaza putina spuma la suprafata, se stinge imediat cu 200 ml apa fierbinte si se lasa la foc mic, ca apa sa nu scada, pîna cînd nu se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca sau se raceste pe apa rece.
In acest sirop rece se înmoaie foile de gelatina sau granulele (cantitatea indicata în reteta precedenta) într-un lighenas de 3 l; se lasa o ora, pîna cînd absorb tot lichidul si se înmoaie. In rest, se continua exact ca în reteta precedenta .
Share this on Facebook
Tweet This!
Share this on del.icio.us
Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon
Subscribe to the comments for this post?
Email this via Gmail
Retete asemanatoare
Crema de vanilie cu gelatina II
Crema de vanilie cu gelatina I
Crema de cafea cu gelatina I
Glazura de serbet
Frisca cu gelatina pentru ornat