Ingrediente: Pentru blat: 180 g unt,180 g zahar,1 plic zahar vanilat,3 oua,180 g faina,1 plic praf de copt,1 lingura unt si faina pentru tava. Pentru umplutura:...
Ingrediente: Pentru blat: 180 g unt 180 g zahar 1 plic zahar vanilat 3 oua 180 g faina 1 plic praf de copt 1 lingura unt si faina pentru tava Pentru umplutura:...
In orice cofetarie ai intra este aproape imposibil sa nu-ti faca cu ochiul cateva eclere. Prajitura accesibila si foarte cunoscuta, eclerul este un produs de patiserie pregatit cu un aluat choux, umplut cu crema si acoperit cu diverse tipuri de glazura.
Ingrediente: 600 ml.apa 300 ml.ulei 2 linguri zahar 600 g. faina 10 oua mari- la temperatura camerei un praf de sare. 1 pliculet de zahar vanilat 150 g zahar+3...
Ingrediente: Aluat: 300 g faina 100 g unt 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 1 lingurita rasa praf de copt 1 varf de sare cca 25 g faina in plus Crema de...
Ingrediente: 300 g faina, 200 g unt , 100 g zahar farin, 1 ou si 1 galbenus, 2 g sare, 2 lg. smantana 2-3 picaturi colorant verde crema de vanilie: 3 oua 80 g...
Ingrediente: Pt foi: 1ou 50 g unt 3 linguri miere 150 g zahar 450 g faina 4 linguri lapte 1 lingurita bicarbonat zeama de lamaie Pt crema: 3 oua 450 ml lapte...
Daca ar fi sa dam o definitie a tortului am spune ca este o prajitura (de obicei de forma cilindrica) facuta din mai multe straturi de aluat, avand intre ele straturi de crema, de dulceata etc. , acoperita cu o glazura sau crema ornamentala, dar cu totii stim ca...
vine sezonul fructelor proaspete si eu nu le-am terminat pe cele din congelator. asa ca am scos o punguta cu 250 gr. de zmeura si am facut rapid "un dulce". blatul este cel pe care il fac mereu la rulada (doar ca de data aceasta nu a mai fos