Se separa ouale si se bat bine albusurile se adauga zaharul se adauga galbenusurile se incinge cuptorul la 180 grade.
Se unge forma de tort cu margarina si apoi se pune hartie de copt in compozitia de mai sus se adauga faina in care s-a incorporat praful de copt, punand cate o lingura pe rand si amestecand de la fundul vasului spre suprafata cu telul pana se termina faina se adauga compozitia in tava si se baga la cuptor.mere rase si calite .
Se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece (cam 10 linguri) batonasul de vanilie se taie de-a lungul pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte.
Dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 minute sa iese aroma din batonas se scoate maduva din el, se pune înapoi în lapte, se adauga zaharul si se mai da o data la fiert.
Cand începe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidonul si se amesteca pana se îngroasa. frisca ciocolata rasa.
Comentarii:
Fain