MOD PREPARARE ~ BLAT: Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa. Galbenusurile,zaharul,zaharul vaniliat si coaja de lamiie se mixeaza bine, se adaoga pe rind restul ingredientelor si la sfirsit se amesteca albusurile batute spuma cu 1 priza de sare. Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie pt.copt/una si infainata... Se pune la copt pt. 40-45 min.Dupa coacere se lasa la racit complet.
MOD PREPARARE ~ CREMA + FINALIZARE: Se prepara budinca de vanilie cum scrie pe pac. Chiar inainte de a se prepara blatul.Cind este doar calda(ca. 35-40°C)se amesteca cu foile de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece si topite in 2-3 ls lapte. Se mixeaza totul bine si se lasa deoparte. Intr-e timp se mixeaza bine untul cu zaharul si se adaoga lingura cu linguta din budinca in masa de unt. Bananele se injumatatesc pe lungime si se aseaza peste blatul eventual uns cu marmelada.Peste banane se toarna si niveleaza crema de vanilie si se da totul la frigider pt. ca 3 ore. Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu untul la o temperatura de ca 35°C puna la max 40°C.Dupa aceea se toarna si niveleaza peste crema.Se puna la rece si cind glazura sa intarit cu un cutit fierbinte se portioneaza.
Comentarii (34):
O.K.
Excelenta !
Bunaaaaaa
Ok
Ok!
Foarte buna!
Foarte buna
Delicioasa si consistenta!! multumesc pentru reteta!
Arata excelent si pare f. buna
Esti buna laura