A?a cum v? povesteam ?i la tortul flutura? , am avut pu?in timp pentru a preg?ti bun?t??i pentru ziua Nataliei . A?adar a trebuit s? caut solu?ii rapide ?i de efect, pentru c? am vrut s? fie o petrecere foarte special?. O solu?ie nu chiar rapid?, c? a
Reteta de mai jos este tot din cartea lui Peter Reinhart ''Paine artizanala in fiecare zi'' si este, fara pic de exagerare, minunata. Aluatul pt ciabatta, este foarte hidratat, comparativ cu cealalte paini, in rest, desi este un aluat moale si delicat, s
O sa scriu pe fuga reteta de lipii, deoarece am multe de facut astazi. :D
Totusi , pentru ca sunt multi cei care o asteapta, m-am rupt cateva minute ...
Ingredientele folosite de mine :
faina integrala ( sau neagra cu taratele si toate alea prin ea )
Si-a mai trecut un aaaan .... Va doresc un An Nou cu belsug in suflete si-n camari, sanatate si numai voie buna. O idee rapida si excelenta pentru niste cozonac ori poate paine care nu mai au succesul zilelor in care le puteam numi foarte proaspete. (c
Imprima reteta . Mi-am spus sa va arat intai rezultatele si-apoi sa va povestesc procedeul. :) Pana sa scriu cele ce urmeaza, am incercat mai multe retete, toate aluaturile fiind varianta purista, deci numai cu drojdie naturala si absolut toate rezultat
Cine poate refuza o gogoa?? rumen?, pufoas??
INGREDIENTE:
200 ml lapte, 2 ou?,25 g drojdie proasp?t?, 100 g zah?r, un praf de sare,
50 ml ulei, 50 g unt, coaj? ras? de lamâie, esen?? de vanilie,
aprox. 600 g f?in?, zah?r farin pt finisare
Cozonac gol, asa ii spuneam acasa la painea care o facea bunii pentru Pasti. Chiar daca se manca cu sunca, umplutura in coaste de miel si hream razalit, mancarea traditionala la noi de Paste, era o paine dulce cu oua si lapte. Reteta pe care am facut-o e
Producatorii acestui produs ne-au asigurat ca este drojdia perfecta pentru cei care isi produc singuri painea acasa. Drojdia uscata de la Budafok se produce inca din anii 1876 cand firma a fost fondata. Modul de prezentare in magazine este in pliculete
Pentru aceste cosulete am folosit 6 felii de paine de graham .Am folosit 3 felii cu coaja, iar celorlalte 3 le-am indepartat coaja .Apoi,le-am umezit cu putina apa si le-am asezat in formele de briose unse in prealabil cu ulei sau margarina obtinand astf